U Srebrenici se grade bazeni, skijališta, adrenalinski parkovi, tereni…

Na parceli u vlasništvu MFS-EMMAUS-a, nekadašnjoj farmi, planirana je izgradnja raznih sportskih terena, adrenalinskih parkova, dječijih igrališta, bazena i skijališta. Osim sportskih aktivnosti, predviđene su i šetnje šumskim putevima i trasom “Marša mira”.

Foto: EMMAUS

“Veliku ulogu u izgradnji uzeli su svakako naši volonteri i uposlenici uz podršku stranih donatora. Bit će to mjesto zabave i različitih okupljanja naših korisnika i održavanja manifestacija od tradicionalnih radnih kampova do obilježavanja jetimskih dana i drugih sličnih prilika. U sklopu kompleksa zamišljeno je oformiti mini naselje za susrete mladih u Srebrenici koje bi bilo okarakterisano savremenim bungalovima za smještaj i konferencijsku salu veličine 150 metara kvadratnih”, saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

Završne faze u opremanju su već pri samom kraju a bungalovi su nedavno izgrađeni od Fondacije “Kuća dobrih tonova”.

Cjelodnevni boravak i prenoćište do 30 osoba je samo jedan u nizu mogućnosti koje će pružati ovaj kompleks.

Ne sumnjaju da će vrlo brzo postati sinonim dobrog odnosa zajednice prema mladim ljudima i kruna humanitarnog djelovanja ove organizacije kada je riječ o brizi prema mladim ljudima, njihovom sigurnom i perspektivnom povratku kao i snažnim i vjerodostojnim idejama o napretku ovog lokaliteta.

Predstoji još mnogo izgradnje kako bi kompleks dobio svoj identitet za šta je i prvobitno namijenjen.

Rad će biti baziran i na principima peer edukacije koja podrazumijeva da mladi uče od vršnjaka, što će posebno biti od važnosti prilikom susreta s učesnicima iz inostranstva.

 

Foto: EMMAUS

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content