Ugledni Guardian ponovo o Sarajevu: “Ne nalikuje ni na jedan drugi”

Ugledni britanski list Guardian ponovo je pisao o glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

 

Foto: Sead Šašivarević

Guardian je zadatak pisanja svojih čuvenih reportaža prepustio svojim čitateljima koji su za ovaj medij izdvojili neke od najboljih destinacija koje su posjetili, objasnivši po čemu su one posebne.

Na popisu se našao i glavni grad BiH, a u nastavku pročitajte kako ga je opisala turistkinja Rachel.

“Najupečatljiviji grad koji sam posjetila bilo je Sarajevo. Glavni grad Bosne i Hercegovine i nevjerojatno lijepo, gostoljubivo i kulturološki bogato mjesto koje nosi mnogo više od samo svoje tragične historije”, započela je Rachel objasnivši šta joj se u našem gradu posebno dopalo:

Naš grad našao se u uglednom britanskom listu (Foto: Screenshot)
Naš grad našao se u uglednom britanskom listu (Foto: Screenshot)

“Od historijskog i fascinantnog bazara, Baščaršije, koji se proteže kroz srce grada, do prekrasnih planina koje ga okružuju. U Sarajevu ima toliko toga za vidjeti i istražiti. Naišli smo na mnogo ljubaznih ljudi, željnih da nam otkriju više o raznovrsnoj domaćoj kuhinji i tradicionalnoj bosanskoj kahvi”, napisala je te dodala: “Čini se da ovo nije grad o kojem se puno priča, ali ne nalikuje niti na jedan koji sam do sada posjetila.”

Inače, ovo nije prvi put da Guardian piše o Bosni i Hercegovini, pa ni Sarajevu.

Među ostalim gradovima na popisu čitatelja, našao se i Beograd, tri grada iz Italije – Padova, Bologna i Lucca, španski Cadiz i autonomni grad Melilla, Plovdiv u Bugarskoj i Wells u Engleskoj.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content