Umra u februaru s Relax Toursom

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri; ako Mu dovu čine, udovoljit će im, ako oprost traže, oprostit će im.”
UMRA je
jedan od najljepših doživljaja koje sebi možete priuštiti, odmor za dušu, a ujedno i vjersko produhovljenje. Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti, a umra je odlična prilika za opušteno i posvećeno divljenje Božijoj kreaciji. Džamija Poslanika a.s., Kaba, Uhud, Mikat, Arefat, Muzdelifa, pećina Hira, Zemzem, Mesdžidul Kuba… Najznačajnije lokacije i građevine za svakog muslimana na svijetu, a sve to ćete proći, vidjeti, osjetiti, doživjeti. Zanijetite iskreno i od srca ovogodišnju umru, krenite nakon ove teške pauze od putovanja na hajirli put, čineći dobra dijela, uz ibadet i zikr.  Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Foto: Pixabay

Termin putovanja:

12-19.02.2024. /8 dana

3 noći u Medini / 4 noći u Meki


DIREKTAN LET ZA DŽEDU

 HOTEL MEDINA

HOTEL MEKA

CIJENA ZA PRVIH

10 UPLATA

REDOVNA CIJENA

Hotel PULLMAN ZAM ZAM 5* ili sličan

Noćenje sa doručkom

Hotel ANJUM 5* ili sličan

 

Noćenje sa iftarom u ramazanu

1/4 soba= 3.199 KM

1/3 soba= 3.399 KM

1/2 soba= 3.799 KM

1/4 soba= 3.499 KM

1/3 soba= 3.599 KM

1/2 soba= 3.999 KM

PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

Napomena: Relax Tours samo radi na posredovanju te ne garantuje dobijanje vize, niti dobijanje vize u roku, kao što ne odgovara za tačnost podataka u vizi, niti za eventulane greške učinjene od strane ambasade ili trećeg lica, a koje bi mogle uticati na valjanost i važnost vize.

 

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

* Troškove vize sa osiguranjem i ishođenja vize

* Doplata za 1/1 sobu: 1600 KM

* Osiguranje od otkaza putovanja

* Lični troškovi svakog putnika

* DOPLATA ZA VIZU SA PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

Napomena: Relax Tours samo radi na posredovanju te ne garantuje dobijanje vize, niti dobijanje vize u roku, kao što ne odgovara za tačnost podataka u vizi, niti za eventulane greške učinjene od strane ambasade ili trećeg lica, a koje bi mogle uticati na valjanost i važnost vize. Pasoš, čija je važnost najmanje 6 mjeseci od dana polaska

 

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

* Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Medina – Džeda – Istanbul – Sarajevo / Turkish Airlines

* Aerodromske takse

* Svi transferi i posjete prema programu

* Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 4 noći u Medini sa doručkom / 4 noći u Meki sa Iftarom

* Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre – Magistar Islamskih Nauka iz Medine

* Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
* Organizacija putovanja

Hoteli u neposrednoj blizini Harema!

KRATAK PREGLED PROGRAMA:

I DAN/ 06.03. SRIJEDA / SARAJEVO – ISTANBUL – MEDINA

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Let za Istanbul na liniji TK1022 u 15:30 sati. Dolazak u Istanbul u 19:25 sati. Presijedanje na let za Medinu u 21:05 sati na liniji TK136. Slijetanje u Medinu je u 00:30 sati (sva vremena su lokalna). Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje u Medini.

II DAN/ 07.03. ČETVRTAK / MEDINA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Slobodno vrijeme. Noćenje u Medini.

III DAN/ 08.03.  PETAK / MEDINA – DŽUMA

 Klanjanje sabah namaza. Doručak. Slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Odlazak na Džuma namaz u Haremu. Noćenje u Medini.

IV DAN/ 09.03. SUBOTA / MEDINA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka slijedi zijaret mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: “Uhud je planina koju volimo i koja voli nas”. U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi. Mogućnost posjete Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se održala vrlo važna bitka između muslimana i mušrika), te slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

V DAN/ 10.03. NEDELJA / MEDINA – MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Nakon doručka napuštanje soba i polazak za Meku turističkim autobusima. (Oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjetimo umru. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja, obavljanja zajedničke  Umre (Tavafa i Saja). Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.”  Noćenje u Meki. (Ramazan nastupa po pojavi mlađaka).

VI  DAN/ 11.03. PONEDELJAK / MEKA – prvi dan posta!

Sehur, klanjanje sabah namaza. Prvi dan posta. Ibadet po vlastitom nahođenju, te mogućnost obavljanja ramazanske umre prema dogovoru sa vodičem. Odlazak na teraviju u Haremu Kabe. Noćenje u Meki. (Ramazan nastupa po pojavi mlađaka).

VII DAN/ 12.03.  UTORAK / MEKA

Sehur, klanjanje sabah namaza. Oko 09:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefat učiti što više dova. Nakon toga odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdellifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 km od Muzdellife. Prolazimo pored  planine Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik a.s. primio objavu svete knjige Kur’an preko meleka Džibrila. Povratak u Meku na podne namaz. Slobodno vrijeme za ibadet prema individualnim potrebama. Noćenje u Meki.

VIII DAN/ 13.03.  SRIJEDA / MEKA

Sehur, klanjanje sabah namaza. Obavljanje ibadeta u džamiji. Obavljanje oproštajnog Tavafa. Noćenje.

IX DAN/ 14.03. ČETVRTAK / MEKA – DŽEDA – ISTANBUL – SARAJEVO

Slijedi ukrcavanje u autobuse u 10 sati i transfer prema aerodromu u Džedi. Nakon obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let za Istanbul na letu TK93  u 14:15 sati. Slijetanje u Istanbul je predviđeno u 18:25 sati. Slijedi presijedanje na let TK1023 za Sarajevo u 20ꓽ00 sati. Dolazak u Sarajevo je predviđeno u 19ꓽ55 sati (sva vremena su lokalna).

 

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content