Urbani istaživač: Nova Škoda Kamiq

Prošla sedmica bila je izuzetno uzbudljiva za ekipu Furaj.ba, jer smo testirali novu Škodu Kamiq. Ovaj kompaktni SUV obećava mnogo, a nakon nekoliko dana provedenih za volanom, sa sigurnošću možemo reći da će osvojiti srca mnogih vozača. U nastavku donosimo detaljan pregled ovog automobila koji bi mogao biti vaš sljedeći izbor.

Jednostavan ali Moderan Dizajn

Na prvi pogled, Škoda Kamiq privlači svojim modernim i dinamičnim dizajnom. Agresivna prednja maska, prepoznatljiva LED svjetla i elegantne linije koje se protežu duž cijelog vozila stvaraju dojam luksuza i sportske elegancije. Unutrašnjost je podjednako impresivna, s visokokvalitetnim materijalima i pažljivo osmišljenim detaljima koji pružaju osjećaj udobnosti i sofisticiranosti.

Performanse i Vozačko Iskustvo

Ispod haube, Škoda Kamiq dolazi s raznovrsnim opcijama motora koje zadovoljavaju različite potrebe vozača. Naša testna verzija bila je opremljena 1.5 TSI motorom koji razvija 150ks, koji pruža odličan balans između snage i efikasnosti. Vožnja je glatka i tiha, a ovjes odlično apsorbuje neravnine na cesti, pružajući ugodno iskustvo u svim uvjetima.

Kamiq nije samo lijep na oko nego je i tehnološki napredan. Opremljen je najnovijim infotainment sistemom koji uključuje veliki ekran na dodir, navigaciju, kao i mogućnost povezivanja telefona putem Apple CarPlay i Android Auto funkcija. Sigurnosne karakteristike također su na visokom nivou, s brojnim asistencijama za vozača kao što su adaptivni tempomat, upozorenje na napuštanje trake i automatsko kočenje u nuždi.

Prostranost i Praktičnost

Jedna od ključnih karakteristika Škode Kamiqa je njegova prostranost. Iako se radi o kompaktnoj klasi, unutrašnjost je iznenađujuće prostrana s dovoljno mjesta za pet odraslih osoba i njihov prtljag. Prtljažnik je kapaciteta 400 litara, što se može povećati na impresivnih 1.395 litara preklapanjem zadnjih sjedišta. Ovo vozilo je idealno za porodične izlete, kao i za svakodnevne gradske vožnje.

Škoda Kamiq je dizajnirana s naglaskom na ekonomičnost. Naša testna verzija ostvarila je prosječnu potrošnju goriva od oko 8 litara, što je izuzetno konkurentno u svojoj klasi. Kada uzmemo u obzir sve karakteristike koje nudi, cijena je vrlo privlačna, što čini ovaj automobil odličnim izborom za sve one koji traže pouzdan, ekonomičan i moderan SUV. 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content