Uskoro direktna aviolinija Madrid – Sarajevo

Na Međunarodni aerodrom Sarajevoa tokom vikenda sletio je avion španske nacionalne aviokompanije Iberia sa kojim su u našu zemlju pristigli turisti iz Kraljevine Španije. Riječ je o charter letu koji je dovezao turiste iz Španije, koji će imati priliku upoznati se sa bogatom turističkom ponudom glavnog grada Bosne i Hercegovine. Po samom slijetanju u Sarajevo, španskim turistima podijeljeni su prigodni pokloni u znak dobrodošlice koju su im poželjeli iz Turističke zajednice KS i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Foto: Pixabay

Navedene aktivnosti su realizovane u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, koja pruža značajnu podršku kako ovom projektu koji realizuje vodeći tour operator u Španiji, agencija Sama Travel, tako i pregovorima koje je Aerodrom Sarajevo inicirao prema aviokompaniji Iberia, a u vezi uspostave redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo u narednom periodu. Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje. Saradnja Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Turističke zajednice KS sa španskim partnerima od velikog je značaja za promociju BiH kao atraktivne turističke destinacije.

Aerodrom Sarajevo je u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji inicirao pregovore sa aviokompanijom Iberia, u cilju uspostave redovne linije na relaciji Madrid-Sarajevo, a intenzivno se vode pregovori vezano za uspostavu rute Barcelona-Sarajevo, imajući u vidu veliki potencijal i potražnju, kako građana Bosne i Hercegovine, tako i stranih gostiju i putnika.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content