Uslugu Bulk SMS BH Telecoma koristi veliki broj pravnih subjekata, među kojima su i političke stranke

Povodom neistinite izjave Elmedina Konakovića na današnjoj konferenciji za novinare Trojke, da stranka SDA zloupotrebljava kompaniju BH Telecom „šaljući stotine tisuća poruka NiP-ovcima“ obavještavamo javnost, kao i prilikom sličnih optužbi u predhodnom periodu, o sljedećem: 

Usluga Bulk SMS koju spominje gospodin Elmedin Konaković je standardna usluga koju po Cjenovniku i Opštim uslovima BH Telecoma, mogu ugovoriti svi subjekti koji su od strane Ministarstva registrovani kao pravna lica, pod uslovom da posjeduju vlastitu bazu korisnika za slanje Bulk SMS-a, te saglasnost krajnjih korisnika za slanje Bulk SMS-a. Cjenovnik usluga BH Telecoma je javan i transparentan, i objavljen je na službenoj stranici BH Telecoma.

Ovakav tip ugovora BH Telecom trenutno ima zaključen sa oko 100 pravnih lica, među kojima ima i više političkih stranaka.

Kompanija BH Telecom je javna kompanija koja naviše doprinosi budžetu Federacije BiH i posluje u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, pa ovakve kvalifikacije i iznošenje netačnih podataka dovode javnost u zabludu i štete reputaciji kompanije BH Telecom.

BH Telecom d.d. Sarajevo

     Moja priča                                                               

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content