Uspješno održana Konferencija “Održivo i odgovorno poslovanje” u Sarajevu

Jučer (29.11.2023. godine) je u Sarajevu, HUB 387, uspješno održana konferencija “Održivo i odgovorno poslovanje”, u organizaciji TANA 21, konsultantske kompanije posvećene održivosti i razvoju poslovanja privrednih društava u Bosni i Hercegovini uz podržku sponzora Raiffeisen BANK dd BiH, koja djeluje kao savjetnik kompanijama u njihovoj tranziciji prema održivosti.

 

Konferencija je okupila bosansko-hercegovačke stručnjake iz oblasti održivosti, a teme su obuhvatile okolišne faktore poslovanja, zeleno certificiranje, društveno odgovorno upravljanje u kontekstu rodne ravnopravnosti, inkluzivnosti i transparentnosti, te finansiranje tranizicije ka održivom poslovanju i ESG uticaje u radu finansijskih institucija.

Učesnici konferencije su bili predstavnici privrednih društava u Bosni i Hercegovini, a u okviru panela razgovarali su: Elma Babić-Džihanić, pomoćnica direktora, ZEOS eko-sistem; Sabahudin Šabanović, lead auditor, TÜV NORD Adriatic; Esmina Šahić, konsultantica za energiju i okoliš, nLogic Advisory; Aida Trožić, osnivačica, TANA 21; Ines Bajrić, menadžerica razvoja ljudskih potencijala, dm; Mila Crnogorac Bajić, ekspertica za usklađenost, NetConsulting; Elvir Čobo, ESG biznis specijalista, Raiffeisen BANK i Jasmina Hadžić, viša samostalna analitičarka Agencije za osiguranje depozita BiH.

 

 

“Razvoj regulativa, praksi i očekivanja u odnosu na održivost izuzetno je brz, stoga je ključno uvrstiti temu održivosti u strateške i godišnje planove rada preduzeća”, istaknula je Aida Trožić, direktorica TANA 21. Konferencija je pružila stručne uvide i rješenja, kako bi preduzeća mogla prilagoditi svoje poslovanje za naredni period.

Konferenciju su podržali ZEOS eko-sistem, TÜV NORD Adriatic, nLogic Advisory, dm, NetConsulting, Agencija za osiguranje depozita BiH, Core Connect, HUB 387, Priredba i sponzor Raiffeisen BANK dd BiH.

 

30.11.2023.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content