Veliki koncert Zdravka Čolića u Travniku

U periodu od 1. do 6. augusta 2023. godine u Travniku će se održati kulturno-zabavna i privredna manifestacija Dani dijaspore.
 
 
Foto: Furaj.ba
 
 
 

Tim povodom je u ambijentu travničke tvrđave Stari grad održana press konferencija za novinare, na kojoj je između ostaloga najavljen veliki koncert popularne muzičke zvijezde Zdravka Čolića Čole, koji će se održati 5. augusta ove godine na stadionu Pirota.

“Ne znam koliko godina je čekao vezu za Travnik, ali izgleda da ju je dočekao”, kazao je Dautović, te izrazio zadovoljstvo što Travnik ima priliku ugostiti veliku muzičku zvijezdu.

Dautović je također istaknuo da je manifestacija Dani dijaspore idealna prilika i za povezivanje sa ljudima koji su otišli sa ovih područja.

“Dani dijaspore su nam alat i sredstvo da angažiramo ljude koji su otišli, s konceptom ispružene ruke, da kroz razgovore pronađemo mogućnost investiranja u Travnik”, kazao je Dautović.
Također je dodao da je potrebno učiniti napore da ljudi koji su otišli novce koje vraćaju ulože u industriju i biznis.

Čolić je kazao da dugo godina nije bio u Travniku, te da se veseli koncertu i druženju u gradu u srcu Bosne koji ga kako je kazao podsjeća na školske dane kada je sa prijateljima dolazio na ekskurzije.

“Poslije toliko godina sam u Travniku. Pjevat ćemo i starije pjesme, te ćemo imati široki ansambl. Svaki prolazak i dolazak u Travnik je posebna inspiracija”, rekao je Čolić.

Ovom prilikom je najavio da radi na novom albumu.
“Radim na novim pjesmama, do kraja godine ćemo imati novi album, možda par singlova prije”, kazao je Čolić.

U okviru manifestacije Dani dijaspore bit će priređen raznovrsan program i sadržaji koji će biti predstavljeni u narednom periodu.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content