Vodenim Ćirom kroz čari Istočne Bosne

  Vodenim Ćirom kroz čari Istočne Bosne

  Svima je poznato kakvim prirodnim ljepotama obiluje cijela BiH. No, istina je da svi njeni dijelovi nisu podjednako iskorišteni u turističke svrhe, iako to mogu biti. Takav je slučaj s Istočnom Bosnom.

  Kako bi skrenula pažnju na njene prirodne potencijale turistička agencija M-97 tours iz Sarajeva medijima i turističkim agentima na jedinstvenom i zabavnom putovanju predstavila je mogući turistički program za sve potencijalne goste BiH.

  Centralni događaj bila je dvoiposatna plovidba Limom, koja je započela u mjestu Setihovo ulazeći ubrzo u prelijepi kanjon okružen zelenilom i uzdignutim gorama. Vodenog Ćiru, brod koji može primiti i do 40 putnika, predvodio je iskusni kapetan Mile Miličević, dugogodišnji moreplovac koji je svoju karijeru svojevremeno gradio u Splitu, dok se na njegovoj palubi pjevalo i sviralo. Za gozbu je bila zadužena ljubazna ekipa Javne ustanove za turizam i sport Rudo upućujući nas u divote svog krajolika. Bila je to prilika i da se oprobaju slatki specijaliteti koje su napravile vrijedne ruke grupe žena okupljene u ruđanskom Centru za odgovornu demokratiju “Luna”.     

   

  Plovni put u trajanju od dva i po sata prostire se nekadašnjom uskotračnom prugom. Moguće je organizovati i kraće vožnje, ovisno o željama turista.

  Vrijedi također znati sljedeće: ako neko želi vjenčanje na netipičan način, svoju želju može ispuniti ploveći upravo kanjonom do Brodara, gdje se spajaju Lim i Drina. Pored jedne od zelenih uzvisina moguće se zaustaviti i popeti na vrh. I upravo tu možete ostaviti trag svečanog ulaska u zajednički život.

  Gosti agencije M-97 tours prije plovidbe Ćirom posjetili su Ranč Brajlović, kojeg je izgradio uz obalu Drine u Ustikolini Husein Sejo Brajlović, prošetali Goraždom uz pratnju lokalnih domaćina, te večerali u restoranu Panorama koji se nalazi na području Višegrada.  Svi koji budu zainteresovani za organizaciju turističkih tura kanjonom Lima i Drine, razgledanje prirodnih i kulturno-historijskih znamenitosti posebno ruđanskog krajolika mogu se obratiti nadležnoj agenciji M-97 tours iz Sarajeva.  Inače, agencija M-97 tours u sektoru turizma uspješno posluje već godinama. U 2014. godini bila je čak agencija br. 1 u BiH koja je prodala najviše avio karata avio kompanija Pegasus i Qatar Airvays. Dodatno mjerilo požrtvovanog rada je i činjenica da im se klijenti stalno vraćaju.

  M-97 tours

  Kemala Kapetanovića 5

  71000 Sarajevo

  +387 (0) 33 711 835

  +387 (0) 33 711 836

  m97tours@gmail.com