Vodenim Ćirom kroz čari Istočne Bosne

Svima je poznato kakvim prirodnim ljepotama obiluje cijela BiH. No, istina je da svi njeni dijelovi nisu podjednako iskorišteni u turističke svrhe, iako to mogu biti. Takav je slučaj s Istočnom Bosnom.

Kako bi skrenula pažnju na njene prirodne potencijale turistička agencija M-97 tours iz Sarajeva medijima i turističkim agentima na jedinstvenom i zabavnom putovanju predstavila je mogući turistički program za sve potencijalne goste BiH.

Centralni događaj bila je dvoiposatna plovidba Limom, koja je započela u mjestu Setihovo ulazeći ubrzo u prelijepi kanjon okružen zelenilom i uzdignutim gorama. Vodenog Ćiru, brod koji može primiti i do 40 putnika, predvodio je iskusni kapetan Mile Miličević, dugogodišnji moreplovac koji je svoju karijeru svojevremeno gradio u Splitu, dok se na njegovoj palubi pjevalo i sviralo. Za gozbu je bila zadužena ljubazna ekipa Javne ustanove za turizam i sport Rudo upućujući nas u divote svog krajolika. Bila je to prilika i da se oprobaju slatki specijaliteti koje su napravile vrijedne ruke grupe žena okupljene u ruđanskom Centru za odgovornu demokratiju “Luna”.     

 

Plovni put u trajanju od dva i po sata prostire se nekadašnjom uskotračnom prugom. Moguće je organizovati i kraće vožnje, ovisno o željama turista.

Vrijedi također znati sljedeće: ako neko želi vjenčanje na netipičan način, svoju želju može ispuniti ploveći upravo kanjonom do Brodara, gdje se spajaju Lim i Drina. Pored jedne od zelenih uzvisina moguće se zaustaviti i popeti na vrh. I upravo tu možete ostaviti trag svečanog ulaska u zajednički život.

Gosti agencije M-97 tours prije plovidbe Ćirom posjetili su Ranč Brajlović, kojeg je izgradio uz obalu Drine u Ustikolini Husein Sejo Brajlović, prošetali Goraždom uz pratnju lokalnih domaćina, te večerali u restoranu Panorama koji se nalazi na području Višegrada.Svi koji budu zainteresovani za organizaciju turističkih tura kanjonom Lima i Drine, razgledanje prirodnih i kulturno-historijskih znamenitosti posebno ruđanskog krajolika mogu se obratiti nadležnoj agenciji M-97 tours iz Sarajeva.Inače, agencija M-97 tours u sektoru turizma uspješno posluje već godinama. U 2014. godini bila je čak agencija br. 1 u BiH koja je prodala najviše avio karata avio kompanija Pegasus i Qatar Airvays. Dodatno mjerilo požrtvovanog rada je i činjenica da im se klijenti stalno vraćaju.

M-97 tours

Kemala Kapetanovića 5

71000 Sarajevo

+387 (0) 33 711 835

+387 (0) 33 711 836

m97tours@gmail.com

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content