Wizz Air će letjeti i iz Mostara za Evropu

Wizz Airom će narednog ljeta redovno letjeti s mostarskog aerodroma te konačno najveći grad na Neretvi i čitavu hercegovačku regiju zračnim linijama direktno povezati sa evropskim gradovima.

Foto: Pixabay

Novi režim rada mostarskog aerodroma koji godinama negativno posluje, s ponosom je najavilo rukovodstvo mostarskog aerodroma, koje je to zagarantovalo i potpisivanjem ugovora.

Aerodrom Mostar je, kako navode, potpisao važan ugovor s Wizz Airom, najbrže rastućom evropskom aviokompanijom, koji će omogućiti redovne direktne letove sljedećeg ljeta.

“Ovo će pomoći povezivanju Mostara i cijele regije Hercegovine s poznatim evropskim destinacijama, te podržati rast privrede i turizma naše regije”, navode iz rukovodstva mostarskog aerodroma.

Podsjetimo da Mostarski aerodrom godinama posluje negativno i opstaje zahvaljujući sredstvima koja se slijevaju iz budžeta sa svih nivoa vlasti, te da je su ga negativno ocijenili i revizori finansijskih izvještaja za prošlu godinu.

Revizori su u svom izvještaju ocijenili da je poslovanje mostarskog aerodroma upitno jer donacije i subvencije čine 90 posto od ukupnih prihoda.

”Prihodi od subvencija i donacija su veći od prihoda koje Društvo ostvaruje obavljanjem redovnih poslovnih aktivnosti i čine 90 posto ukupno ostvarenih prihoda”, naveli su iz Ureda za reviziju institucija Federacije Bosne i Hercegovine o poslovanju Međunarodne zračne luke – Aerodrom Mostar d.o.o. Mostar.

Iako su tokom godine s mostarskog aerodroma u više navrata najavljivane moguće redovne linije sa evropskim gradovima, to se nije dogodilo, tako da jedino avioni na mostarsko tlo slijeću u sklopu charter letova koji uglavnom dovoze turiste u Hercegovinu zbog vjerskog turizma u Međugorju.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content