Wizz Air uvodi novu liniju iz Sarajeva za Njemačku

Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, uvodi novu liniju od Sarajeva do Saarbrückena u Njemačkoj.

Letovi na ovoj ruti počet će 14. juna, dva puta sedmično, utorkom i subotom. Karte se mogu kupiti od danas na wizzair.com ili pomoću Wizz Air mobilne aplikacije te preko naše web stranice www.sia.ba ili šaltera prodaje karata na aerodromu. Cijene se kreću već od 19,99 EUR / 38,99 KM**.

Dodavanjem nove linije Wizz Aira iz sarajevske baze, putnici mogu planirati nova putovanja i porodične odmore. Sa svojom živom kulturnom scenom i baroknom arhitekturom, Saarbrücken spaja francuski ambijent sa njemačkom ljepotom življenja.

Uzbudljiva duga historija ovog grada na rijeci Saar odražava njegov položaj između tri zemlje, a krasi ga opuštena atmosfera, slikovite uske uličice i brojne atrakcije.

Putnici iz Sarajeva uz pristupačne cijene Wizz Aira sada mogu putovati na 21 destinaciju u 11 zemalja Evrope i Bliskog istoka.

Zsuzsa Trubek, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira, je izjavila: “Došlo je vrijeme da uvedemo novu liniju iz naše baze u Sarajevu. Osluškujući želje i potrebe naših putnika, odlučili smo uspostaviti vezu sa gradom Saarbrückenom, idealnim za vikend odmor ili posjetu rodbini i prijateljima koje vam Wizz Air čini bližim. Vjerujemo da će ova ruta otvoriti put i njemačkim turistima da posjete slikovitu prijestolnicu Bosne i Hercegovine i njene ljubazne ljude srdačnog gostoprimstva.”

Wizz Air također stalno ažurira WIZZ mapu za planiranje putovanja, tako da putnici mogu vidjeti koja su odredišta u WIZZ mreži dostupna u bilo kojem trenutku. Mapa je izvor informacija o ograničenjima putovanja uzrokovanim koronavirusom.

Wizz Air nastavlja širiti svoje operacije širom mreže, kako se industrija vraća na svoje kapacitete prije pandemije. Pritom ostaje odan svom obećanju da će ponuditi niske cijene i raznovrsne mogućnosti putovanja u najpopularnije gradove Evrope, ali i uzbudljive i nove destinacije.

Dinamičan rast aviokompanije prati stalna potreba za novim članovima kabinskog osoblja, kao i pilotima. Wizz Air prihvata prijave iskusnog kabinskog osoblja, kao i onih bez prethodnog iskustva. Članovi kabinskog osoblja koji se pridruže Wizz Airu mogu očekivati besplatnu uniformu, neograničen broj sniženih karata za zaposlene, besplatne karte, fantastične popuste za prijatelje i porodicu, mjesečni raspored, besplatne obroke dok su na dužnosti, hotelski smještaj i prijevoz kada rade izvan baze. I kabinska i letačka posada će raditi u prijateljskom, podržavajućem i multikulturalnom okruženju, uz pristup raznim uzbudljivim mogućnostima napredovanja u karijeri u Wizz Airu, koji trenutno posluje u više od 50 zemalja.


* Wizz Air je nedavno prepoznat kao najodrživiji evropski aviprevoznik u izboru kompanije Sustainalytics.
** Cijena u jednom smjeru, uključujući administrativnu naknadu. Uključena je jedna ručna torba (maksimalne dimenzije: 40x30x20cm). Koferi i svaki komad prijavljene prtljage podliježu dodatnim naknadama. Cijena se odnosi samo na rezervacije izvršene na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji WIZZ. Broj mjesta po navedenim cijenama je ograničen.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content