Za vikend posjetite Starobosanski grad Dubrovnik kod Sarajeva, prijevoz osiguran

Fondacija Starobosanski grad Dubrovnik Ilijaš poziva na obilježavanje Međunarodnog dana spomenika i spomeničkih cjelina koje realizira u saradnji sa ICOMOS BiH i u partnerstvu sa Općinom Ilijaš u petak i subotu 10. i 11. juna 2022. godine.

Foto: Facebook stranica Srednjovjekovni grad Dubrovnik u Bosni

Programom je predviđeno otvaranje izložbe i promocija knjige „Stari gradovi u BiH“ u petak 10. juna 2022. godine u Biznis centru Ilijaš sa početkom u 19:30 sati gdje će govoriti Siniša Šešum, direktor-a Ureda UNESCO-a u BiH, i Ferhad Mulabegović, urednik i jedan od autora, te će se održati promocija knjiga nastalih u vrijeme pandemije koronavirusa autora Prijatelja Dubrovnika.

Potom u 20 sati izložba prezentator Leonard Valenta “Srednjevjekovne nošnje i oprema”, te u 20:30 Starobosanski grad Dubrovnik-dronski snimci Zlatan Filipović (četiri godišnja doba) i slajdovi prikaz stećaka Kopošića i najava Manifestacije.

U subotu centralna Manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana spomenika i spomeničkih cjelina na lokaciji Starobosanski grad Dubrovnik i Nekropola stećaka Kopošići u vremenu od 10 do 15 sati.

Prijevoz osiguran u subotu u 8 sati iz Ilijaša i u 8:15 sati iz Misoče.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content