Zaplešimo na Trećem Austrijskom balu u Sarajevu

Sarajevo će se po treći put naći na ekskluzivnoj kulturnoj mapi svijeta zahvaljujući organizaciji trećeg po redu Austrijskog bala u Sarajevu.

Udruženje Austrijski bal u Bosni i Hercegovini, i Grad Sarajevo, sa svojim partnerima i prijateljima, uz podršku Ambasade Republike Austrije u BiH, uspješno završavaju pripreme za ovaj događaj koji će se održati u subotu, 08.06. u sarajevskoj Vijećnici, sa početkom u 20.00 sati.

Organizatori ističu da se i ove godine čini sve kako bi se program učinio atraktivnim za sve muzičke ukuse posjetilaca, te će u nekoliko plesnih sala svakog sata biti nuđeni novi sadržaji.

Renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere Grada Graza, ali i provjereni prijatelji Bala, kao što je Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča, najavili su svoje učešće.

Prodaja karata za bal vrši se preko sistema www.kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim lokacijama.

Za sve posjetioce koji kupe karte od 100 KM, u cijenu karte uključeni su i pripremni časovi za bal. Na časovima će polaznici savladati osnove valcera, cha cha i disco fox-a. Treninzi će se održavati ponedjeljkom i srijedom u dva navrata, od 18:00 do 19:00h i od 21:00 do 22:00 sata. Treninzi počinju već od ponedjeljka 20.05. i traju tri tjedna. Prijava na radionice je obavezna na mail astersarajevo@gmail.com

Organizacijom Austirjskog bala, Sarajevo i na ovaj način staje rame uz rame sa brojnim svjetskim i europskim gradovima u kojima se bal tradicionalno organizuje. U protekle dvije godine, Bal je okupio skoro 500 učesnika, kulturnih radnika i umjetnika iz Austrije i Bosne i Hercegovine, a više od 3000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika. Ove godine očekuje se preko 200 izvođača i 1000 posjetitelja.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content