Zastave domovine već se vihore: Dan nezavisnosti BiH je neradni dan

  Zastave domovine već se vihore: Dan nezavisnosti BiH je neradni dan

  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavijestilo je javnost da u skladu sa Zakonom o proglašenju 1. marta Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list RBiH”, broj 9/95), državni organi, preduzeća i druge pravne osobe ne rade na Dan nezavisnosti.

  Foto: KJKP Park Sarajevo

  Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. mart obilježava se jedan dan i to na dan samog praznika.

  Pretpraznična atmosfera povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine već je prisutna na sarajevskim ulicama, a doprinose joj ekipe Parka koje su zastavicama naše zemlje uredile gradske ulice.

  Dekorisanje povodom 1. marta podrazumijeva postavljanje zastava u postolja na stubove sa obje strane saobraćajnice, te će na ovaj način biti uređena glavna saobraćajnica od Marijin Dvora do Stupa i od Stupa nazad do Skenderija. Bit će postavljeno više stotina zastava. Praznično dekor krasit će sarajevske ulice od danas i tokom prve sedmice u martu, nakon čega će ih ekipa Parka demontirati i ukloniti iz postolja.

  Ova ekipa već je na sličan način uredila i ulice u sarajevskoj općini Vogošća koja ovih dana obilježava i godišnjicu reintegracije. Na postolja su već postavljene državne i općinske zastave u ulicama Jošanička, Omladinska, Igmanska, Spasoja Blagovčanina i Akifa ef. Biserovića. Praznično dekor vogošćanskih ulica, koji su ekipe Parka postavile u okviru saradnje sa Općinom Vogošća, bit će uklonjena nakon obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  1. MART – DAN NEZAVISNOSTI BiH

  PLANINARSKA TURA ZA DAN NEZAVISNOSTI BiH