Zašto je dobro da hodamo bosi?

Ljeti imamo priliku da na bosim stopalima opet osjetimo dodir zemlje, trave, kamena, pijeska….Pored toga što je taj osjećaj za većinu nas prijatan, postoji nekoliko činjenica zbog kojih je korisno što više hodati bez obuće. Vjerovatno ih do sada niste znali.

Foto: Pixabay – cocoparisienne

Iz zemlje absorbujemo elektrone

Nekada su ljudi imali daleko manje problema sa kičmom, držanjem i kretanjem, a razlog je upravo taj što su imali više direktnog kontakta sa prirodom i nisu poznavali obuću koja je nezaobilazni dio naše svakodnevice.

Kako Zemlja ima sopstveno elektro-magnetno polje, hodanjem bez obuće absorbujemo određenu količinu njenih elektrona i brzo uspostavljamo balans sa prirodom. Ovaj proces izuzetno efikasno ublažava simptome i utiče na prevenciju mnogih bolesti, a doprinosi i jačanju imunog sistema.

Regulišemo probleme sa srcem, disanjem i hormonima

Hodanjem pored obale, po travi, pijesku ili kamenju vršimo energičnu masažu određenih tačaka na stopalima što pozitivno utiče na oslobađanje od stresa za koji se smatra da je jedan od osnovnih uzročnika srčanih oboljenja. Takođe, dodir stopala i tla umiruje hronične bolove, hipertenziju, astmu i hormonski disbalans.

Podmlađujemo se

Energija koju sa Zemljom razmjenjujemo hodajući obnavlja zalihe koje imamo u tijelu i kako stručnjaci kažu, to nas podmlađuje bolje i brže od bilo kakvog farmaceutskog proizvoda, a pored toga je i besplatno.

Postoje brojne turističke ture koje možete prepješačiti bosi

U Australiji i Panami već postoje agencije koja nude specijalizovane “Barefoot” ture po prirodi , dok su se u Velikoj Britaniji dosjetili da turiste i lokalce animiraju golonogim šetanjem po gradskom parku.

Da li ste vi već osmislili svoju preventivno-energetsko-podmlađujuću turu?

Izvor: Bookiraj.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content