Zbog Lakine pjesme mnogi su se zaljubili u Eurosong

Zbog pjesme “Pokušaj” Elvira Lakovića Lake mnogi su se zaljubili u Eurosong, sudeći prema podacima internet-stranice Wiwibloggs koja se bavi isključivo ovim popularnim muzičkim takmičenjem.

Na stranici su nedavno sastavili listu pjesama koje su bile uzrok da se fanovi “zaljube u ovo takmičenje”, a među njima se našla i pjesma bh. predstavnika iz 2008. godine kada je takmičenje održano u Beogradu.

Kako se navodi, svi fanovi imaju trenutak kada se zaljube u Eurosong, a vrlo često je to zbog određene pjesme ili izvođača koji privuče vašu pažnju i natjera vas da se vratite po još. Očito da je Laka uspio u onome što najbolje zna.

“Pjesma zbog koje sam se zaljubila u ovo slavno takmičenje? ‘Pokušaj’ Lake, predstavnika Bosne i Hercegovine, u Beogradu 2008. godine”, navela je na stranici saradnica Lucy.

“To nije najlucidniji nastup koji je ikada bio na Euroviziji i svakako nije bio prvi koji je na scenu iznio nešto otkačeno, ali me je obuzeo”, otkrila je.

Nastup koji je uključivao pranje veša, nevjestu koja plete i dvojnicu Helene Bonham-Carter Lucy je doveo do toga da 2008. otvori račun na web stranici Eurosonga.

Među pjesama na listi našla se i pobjednička numera iz 2009. godine – “Fairytale” norveškog predstavnika Alexandera Rybaka, kao i “Waterloo”, kojim je ABBA predstavljala Švedsku 1974.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

HISTORIJA EUROVIZIJE – OD RADIO PRIJENOSA DO NAJVEĆEG EVROPSKOG TAKMIČENJA

OD EUROVIZIJE DO ZVIJEZDA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content