Želite u Hrvatsku? Sve o prelasku granice saznajte na jednom mjestu

  Želite u Hrvatsku? Sve o prelasku granice saznajte na jednom mjestu

  Svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u njoj, mogu saznati odgovore na sva pitanja za ulazak u tu zemlju na jednom mjestu.

  Foto: Pixabay

  Najčešća pitanja i odgovori o uslovima ulaska u Hrvatsku, s obzirom na ograničenja koja su još uvijek na snazi zbog pandemije koronavirusa, objavljeni su na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci.

  Ukoliko ne možete pronaći odgovor o uslovima ulaska u Republiku Hrvatsku koji je vama potreban, dostupan je i online obrazac za upit putem kojeg se možete obratiti nadležnim. Stranica i online obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširenje i na druge strane jezike.

  Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a s ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

  Adresa uzg.covid@mup.hr i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresirani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru. Odnosno, nakon što pošaljete upit na ovu adresu, dobit ćete automatski odgovor koji će vas usmjeriti na stranicu MUP-a i spomenuti obrazac.