Zenički “Studengrad” zasijao u prazničnim svjetlima

Sinoć je zvanično otvoren zenički praznični grad “Studengrad” koji je postavljen u centru Zenice na Trgu Alije Izetbegovića, a u sklopu otvorenja na bini je nastupao zenički umjetnik Ivan Jelić.

Foto: Zenicainfo.ba

“Studengrad” s kućicama namijenjenim prodavačima postavljen je u centru grada i dio je projekta Zenica Adventure za koji je Gradska uprava Zenice izdvojila 50.000 KM. Praznična atmosfera prostire se na nekoliko desetina metara u sklopu kojeg su postavljeni adventski vijenac, ploha za klizanje, praznične kućice i jelka koja upotpunjuje ovaj praznični doživljaj.

U kućicama koje su postavljene u centru grada svi posjetitelji “Studengrada” moći će kupiti određene proizvode. Za najmlađe su namijenjene kućice sa slatkišima i novogodišnjim paketićima, dok će stariji imati priliku posjetiti i kućice na kojima se prodaju suho meso, sirevi i drugi proizvodi.

Sve kućice sinoć nisu otvorile svoja vrata posjetiteljima, ali su prema riječima organizatora sve iznajmljene i uskoro će biti popunjenje proizvodima koji će biti na raspolaganju građanima Zenice.

Zimska čarolija u Zenici će trajati do 11. januara.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content