Zima je i ove godine zabavna u Bihaću: Bihaćki zimski festival 2023

U srcu slikovitih bosanskohercegovačkih krajolika, šarmantni Bihać sprema se da ugosti dugo očekivani Winter Park. Dok se pripremamo za decembarsku atmosferu, Turistička zajednica Grada Bihaća zajedno sa Kulturnim centrom Bihać i Gradom Bihaćem uveliko priprema još jedan zimski festival, subkulturni proizvod koji prvenstveno upotpunjuje muzičku scenu sa alternativnim dešavanjima u decembru i dio je tradicionalne zimske turističke ponude grada.

Winter Park zbog centralnog muzičkog dijela nosi pečat dobre zabave, uz kvalitetnu gastronomsku ponudu, a sve u ozračju bajkovite zimske idile. Pored dvadeset sjajnih i poznatih izvođača i bendova koji će od 14.12.2023. — 1.1.2024. zabavljati veliki broj građana/građanki i gostiju, u Novu godinu u Bihaću nas uvodi regionalna muzička zvijezda Adi Šoše.

Ovogodišnju manifestaciju ćemo svečano otvoriti 14.12. sa velikim koncertom poznatog

bosanskohercegovačkog kantautora i izvođača Aldina, a u ostalih osamnaest dana pored

naših lokalnih bendova (Zlaja & Hamdo, Bend Euforija, Bend Mat, The Babe Barbarella, Linija Života, Okus Meda, Space Patrol, No Limit Now, Grupa Retro, Horoskop & Faruk, Osman & Bend, Tamburaški sastav Bedem i Mirza Malkoč), zabavljat će nas, pored Aldina i Adija Šoše, Balkanjerosi iz Sarajeva, Pochko i New Primitives, Zlatan Karić, te Mravko Travko koji će 30.12. održati veliki koncert koji je planiran za proslavu Dječije Nove godine.

Ove godine decembar u Bihaću posebnu pažnju posvećuje dječijim sadržajima koji se organiziraju vikendom, a pod nazivom Dječija subotnja matineja. Cilj je da se zimski praznici i vikendi za vrijeme Winter parka provedu uz animatore, dječije pozorišne predstave i muzičke festivale za djecu. Winter Park je osmišljen da bude porodični događaj, osiguravajući da se za svakoga nađe ponešto.

Ipak, za one koji traže topliji predah, divne kućice i prostori za sjedenje su strateški raspoređeni po cijelom centralnom prostoru dešavanja, nudeći mjesto za okupljanje, razmjenu priča i uživanje u poslasticama. Lokalni ugostitelji poslužuju tradicionalne zimske užitke, od šoljica kuhanog vina do svježih peciva, ukusnih sendviča i raznih drugih delicija, pružajući potpun okus kulinarskih užitaka.

Dakle, skupimo se, zagrlimo hladnoću i krenimo na feštu u Bihać — zimsku čaroliju prepunu zabave i  praznične radosti!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content