Zima je pravo vrijeme za planiranje ljetovanja – planirajte sada, ljetujte jeftinije

Pravo je vrijeme za planiranje ljetnog godišnjeg odmora. Iako se još daleko čini, mnogo je razloga zašto biste baš sada trebali razmišljati o ljetovanju. Jeftine avionske karte i jeftiniji smještaj, samo su neki od razloga. Krenimo redom.

Foto: Pixabay – marijana1

ljeto

Zašto planirati ranije?

Sezona godišnjih odmora još nije počela i mnogi još ni ne razmišljaju o ljetovanju, a za planiranje odmora u januaru razloga je mnogo.

Novac

Ključan faktor pri planiranju odmora je novac, te je štednja dobar razlog za rano planiranje ljetovanja. Osim što možete ostvariti razne popuste prilikom ranog bookinga, kako avionskih karti tako i smještaja,  ujedno možete sa strane ostavljati određeni iznos novca koji će vam kasnije dobro doći.

Organizacija

Ranijom rezervacijom avionskih karata, iz Bosne i Hercegovine u skoro sve zemlje Evrope možete putovati za oko 80 eura. Birajte low cost kompanije koje nude jeftine letove. Putem Booking i Airbnb servisa ranije možete rezervisati jako dobar i siguran smještaj, iz topline svoga doma, u skoro svim zemljama svijeta. Ako se ipak odlučite za agencijski aranžman, mnoge turističke agencije u BiH svojim klijentima nude putovanja na rate. Ljetovanje, dakle, možete otplatiti i prije nego što krenete na put.

Gdje ljetovati?

Redakcija portala Furaj.ba za Vas je izdvojila dvije najpopularnije, a malo neuobičajnije destinacije za ljetovanje. Birajte, bajkovita Grčka ili neodoljiva Albanija!?

Foto: Pixabay – tghurd – Santorini

Santorini - Grčka

Ako planirate put u Grčku, izbora ima na pretek. Mi smo izdvojili najbolje plaže i najbolje ostrva.

Santorini – najbolji zalazak sunca 

Ovo je mjesto za sanjare, za one kojima je najveći užitak gledati zalaske sunca i odmariti se na najljepšim plažama u Grčkoj.

Navagio plaža, Zakintos – najviše dešavanja

Ova plaža centar je svih dešavanja. Noćni klubovi, zabave na plaži i ludovanje.

Crvena plaža, Krit: nudizam na vrhuncu

Do najboljih plaža Krita je najteže doći, ali ne odustajte lako. Evo nekoliko savjeta – idite autobusom do grada Matale ili iznajmite povoljan smeštaj u vilama Dimitris. U Matali će vas putokazi voditi do plaža, tako da ćete tamo stići bez problema. Kada stignete skinite svu odjeću sa sebe i uživajte u najboljoj nudističkoj plaži u Grčkoj.

Duga morska obala, beskrajne prirodne ljepote i bogato kulturno naslijeđe samo su neki od razloga zašto je Albanija posljednjih godina postala jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija. Sve veći broj Balkanaca posljednjih godina ljetuje u Albaniji. Pješčane plaže i veliki izbor jeftinih aranžmana presudan je u njihovoj odluci.

Drač – spoj modernog i bajkovitog

Drač  je turistički centar i najveća luka u Albaniji.  Njegovi bulevari, plaže, restorani i kafići, uopće ne odaju dojam da se nalazite u nekada najzatvorenijoj zemlji Europe. Drač je dobro poznat i po morskim specijalitetima.

Saranada – nova Budva

Saranda je glavni grad istoimene oblasti i jedno od najatraktivnijih turističkih destinacija u Albaniji.To je životopisno mjesto ušuškano između mora i visokih planina.  Poznata je po dobrom noćnom provodu, lijepim pješčanim plažama i prozirno čistom tirkiznom moru. Duž obale nižu se luksuzni hoteli i ugostiteljski objekti. Saranda je jedan od najvećih potencijala da za koju godinu postane nova Budva.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content