Zima na Vilsu

Na Vilsonovom šetalištu između hotela Bristol i Elektroprivrede BiH otvoren je i ove godine zimski zabavni park „Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“.

Foto: Općina Novo Sarajevo
Paljenjem lampica na bogato dekorisanoj prirodnoj jelki visokoj oko 10 metara otvorena je 3. Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market.
 
 
Prostor je bogato ukrašen zimskim dekoracijama, a tu je i klizalište površine od preko 500 kvadratnih metara uz samo Vilsonovo šetalište. “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” donosi ponudu proizvođača hrane i pića.

Na ovogodišnjoj ”Zimi na Vilsu” postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima, posebno prilagođenim za najmlađe. Radno vrijeme Luna parka je svakim danom od 10 do 22 sata.

“Prostor Coca-Cola sela Djeda Mraza nikad nije bio bolje dekorisan. U ovom mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalazi se Kuća Djeda Mraza. Najmlađi posjetioci će uživati, a možemo ih obradovati sa paketićima, a čija su vrata za posjetitelje otvorena radnim danima od 16 do 20 sati, a vikendom od 12 do 20 sati. Kućica Djeda mraza počet će sa radom od 15. decembra”, saopštili su organizatori.

Svakog dana od 16.30 su na programu “After Work Partiji”, dok će se od 21 održavati večernji koncerti, na kojima će nastupiti popularni izvođači iz Bosne i Hercegovine.

Manifestacija ”Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” i ovaj put nudi brojne zanimljive sadržaje za djecu, posebno u danima vikenda i praznika, kada brojni roditelji koriste slobodno vrijeme da dovedu svoju djecu da uživaju. Manifestacija će trajati do 29. februara 2024. godine.

Kao i ranijih godina u okviru Zime na Vilsu, Općina Novo Sarajevo će realizirati Ledenu čaroliju u okviru koje će biti upriličeno besplatno klizanje za svu djecu, kao i škola klizanja koju svake godine pohađa više od 300 naših najmlađih sugrađana…
 
Termin početka Ledene čarolije će biti naknadno objavljen.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content