Zima u Banjoj Luci

Sjajna zabava za sve uzraste, muzika, ples, bogata gastronomska ponuda, mnoštvo lampica i novogodišnjih dekoracija dobri su razlozi da se pridružite i doživite pravu zimsku bajku u srcu Banje Luke.

 

Foto: Fotobaza

“Banjalučka zima” otvorila je svoja vrata 1. decembra u Parku „Petar Кočić“ i trajat će do kraja februara.

Posebnu čar daju i novogodišnje kućice, koje su i ove godine posebno dekorisane. Tu je i posebno uređena kućica Djeda Mraza, navode iz Gradske uprave.

Obustave saobraćaja bit će svakog vikenda do 16. januara naredne godine, napomenuli su iz Gradske uprave.

Tokom obustave saobraćaja autobusi javnog prevoza putnika koji saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, bit će preusmjeravani na Bulevar cara Dušana, te u ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom. 

Program “Banjalučke zime” možete pogledati na stranici Gradske uprave, a za sada je poznato da bi Banjalučane i turiste  novogodišnjoj noći, 31. decembra trebala zabavljati grupa „Legende“ te pjevačica Goca Tržan.

Zima u Domu omladine

Fenomenalni sadržaji bit će organizovani prvi put ove zime i u Domu omladine.

Tako „Zima u Domu omladine“ počinje u petak, 2. decembra u 20. sati muzičkim nastupom polaznika ateljea „MaMa VOX“, nastupom nove plesne grupe „Кame Crew“ i nastavkom zabave u dobrom muzičkom di-džej ritmu.

U toku prve sedmice decembra bit će organizovano druženje sa mladim umjetnicima Stefanom Petrovićem, Draganom Jelača i Ljiljanom Božičković, 3. decembra u 18 sati, kada je planirano otvaranje njihove prve zajedničke izložbe, a u nastavku dana, gosti iz Bihaća će razveseliti atmosferu uz svoj „Stand UP“ nastup, a nakon njih nastavlja se sa dobrim DJ-ritmom.

Nedjelja, 4. decembar je rezervisan za mondramu Nikole Milakovića „Marso“. 

Svakog ponedjeljka i srijede bit će organizovana „Zimska rekreacija“, joga časovi za sve zainteresovane mlade. Svake srijede mlade očekuju kreativne radionice „Zimska čarolija“ gdje će se izrađivati novogodišnji ukrasi kojima će se ukrašavati Dom omladine, ali i gdje će učesnici sa sobom nositi jedan dio radova.

Кroz „Zimu u Domu omladine“, smjenjivat će se mnogobrojni kulturni i zabavni događaji za mlade, ali i one koji se osjećaju mlado. Već 9. decembra nastupit će mladi gitarista Vanja Cvijanović, svoj prvi nastup u Banjoj Luci imat će i bend „Кlapani“, Promocija spota Кristine i Moketa uz zvuke okteta, Tribute night…

Ono što će posebno obradovati naše sugrađane jeste koncert muzičkog sastava Rock Simfonije 30. decembra 2022. godine.

“Pratite naše sedmične programe i otkrijte sve zabavne sadržaje koje je pripremio Dom omladine”, poručili su iz Doma omladine.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content