“Zimska čarolija” na Skenderiji počinje 1. decembra

Sada već tradicionalna manifestacija “Zimska čarolija” na Skenderiji počinje u petak, 1. decembra.

Foto: Furaj.ba

U okviru “Zimske čarolije” bit će otvorena dva klizališta, jedno otvorenog tipa na platou sa površinom od 600 metara kvadratnih, na kojem će, osim slobodnog klizanja, biti upriličena i škola curlinga.

Drugo klizalište će biti otvoreno polovinom decembra u dvorani “Mirza Delibašić”, a na površini od 1.800 metara kvadratnih planirana su takmičenja u brzom i umjetničkom klizanju te hokejaška takmičenja.

Najave

Na konferenciji za medije najavljeno je i kako se KSC Skenderija pridružio suorganiziranju manifestacija koje se pripremaju u povodu obilježavanja 40 godina Zimskih olimpijskih igara naredne godine, te da će se u prostorima Skenderije održati Sajam knjige, kao i Travel Fest, od 25. do 26. aprila.

Ove godine će Skenderija učestvovati u 40. međunarodnom programu Festivala “Sarajevska zima” za koju je također najavljen bogat program, a priprema se i program povodom obilježavanja Svjetskog dana klizanja i Međunarodno takmičenje u umjetničkom klizanju “Sarajevo Open 2024. godine”.

U okviru obilježavanja 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, od 25. do 30. januara 2024. godine, u Skenderiji će biti održano juniorsko svjetsko prvenstvo u hokeju, a najavljeno je i balkansko regionalno takmičenje za U-16 kategorije.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content