Zimska čarolija u Pionirskoj dolini

Ovogodišnja, novogodišnja “Zimska čarolija u Pionirskoj dolini i zoo vrtu” počela je u subotu, 23. decembra, a i ove godine donosi pregršt zanimljivosti za cijelu porodicu, posebno za najmlađe.

 

Foto: Furaj.ba
 

Tri uzastopna vikenda će tim povodom Pionirska dolina otvoriti svoja vrata za posjetioce nekoliko sati duže od radnog vremena, odnosno sve do 18 sati, kako bi svi posjetioci mogli uživati u čarobnoj, predvečernjoj šetnji sarajevskim zoološkim vrtom.

Od samog ulaza će vas dočekati izložba svijetlećih životinjskih skulptura u “piksel- art” verziji. Izložene skulpture su ručni rad mladih umjetnika, sarajevskih studenata pod vodstvom akademskih profesora Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Izložbu kulturno- umjetničkog stvaralaštva mladih Sarajlija možete pogledati u danima vikenda sve do 18 sati. Druženje sa mladim umjetnicima bit će posebno organizirano u utorak 26. decembra u period od 16:30 do 18 sati.

Mladi umjetnici iz OŠ”Vladimir Nazor”, također će u novoj “staklenoj galeriji” u Pionirskoj dolini prezentirati vam svoja umjetnička djela, radove i umjetnine nastale pod vodstvom profesora Danijela Garića, Selme Baćevac- Gagula i Ajle Hadžihasanović. Izložbu radova djece, osnovaca OŠ”Vladimir Nazor” možete pogledati također od sutra, 23. decembra. Sa mladim umjetnicima OŠ”Vladimir Nazor” u utorak, 26.12.2023. godine u period od 10 do 12 sati bit će organizirana posebna zabava.

Pionirska dolina dočekuje vas i sa sajamskim dijelom u advent kućicama, a ukoliko želite učiti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode sa preduzećima “Park” i “Rad”, upoznati se sa radom Fondacije “Stećak” ili nabaviti proizvode od meda Porodičnog pčelarstva Kazić, proizvode od vune, ručno rađeni nakit bračnog para Alme i Bekira posjetite “Zimsku čaroliju u Pionirskoj dolini u danima vikenda od 9:00 do 15 sati.

Pionirska dolina najmlađima uvijek nudi i adrenalinsku zabavu. Ovaj put u zabavi u prirodi, na zip line i adrenalinskim stazama pomoć i podršku svim mališanima pružit će pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS). Adrenalinska zabava svakog vikenda trajat će od 10:30 do 12:30 sati.

Još pregršt zanimljivosti, DJ nastupa, koncerata, poklona pripremljeno je za vas za ovaj, ali i svih narednih vikenda.

Pionirska dolina pripremila je druženje i prvog vikenda u 2024. godini.

 

 
 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content