Znam s koje strane kamere želim biti

Naidu se zbog karakterističnog lica, punih usana i, kako se pokazalo, odličnog smisla za poziranje našla i ispred objektiva kamere. Snimila je editorijal i krasila naslovnicu Chic fashion magazina iz Banja Luke. Ipak, za nju nema dvojbe. Uvijek je znala s koje strane kamere želi da bude.

Naida Haliović mlada umjetnica iz Gračanice, rođena je 1987. godine, završila je fakultet grafičkog dizajna u Doboju. Fotografijom se bavi od 2006. godine.

Kao dijete bila je vrlo stidljiva i riječima je teško izražavala svoje osjećaje. Vrlo rano je otkrila da svoje misli, ideje, maštu i trenutno raspoloženje može israziti fotografijom. Zato svaka njena fotografija ima svoju vlastitu priču.

306375_288302354531797_944448262_n

Njene fotografije su objavljivane i nagrađivane na mnogim internet stranicama. Prošle godine je imala prvu samostalnu izložbu u svom rodnom gradu na koju je jako ponosna. Radovala se što je mnogo njenih sugrađana došlo pogledati njene fotografije. Također prošle godine, dobila je i poziv za kolektivnu izložbu na Kaleidoskop festivalu u Tuzli kao i za kolektivnu izložbu u Konjicu koju je organizovala “Natura As”.

Ipak, najsretnija je bila kada je potvrda o kvalitetu njenog rada stigla iz  italijanskog izdanje prestižnog magazina “Vogue” koje joj je otvorilo vrata za svjetsko tržište fotografijama.

 

Naida nema uzora ali ima omiljene fotografe koje jako cijeni : Annie Leibovitz, Christian Boltanski , Ansel Adams, Steve Bloom, Erwin Blumenfeld,  Bill Brandt, Gregory Colbert, Helmut Newton, itd.

 

Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content