Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Egzotični indijski lasi
 Egzotični indijski lasi
banana milkshake
Furaj Planetom Kuhinja

Egzotični indijski lasi

by Furaj.ba 2 min read

AA

Lassi je najpoznatiji indijski, izuzetno zdrav napitak koji se pravi od jogurta. Po osnovnom receptu se jogurt mješa sa vodom u različitom odnosu u skladu sa ličnim izborom. Najčešće je odnos 1/4 jogurta na 3/4 vode, odnosno na šoljicu vode dodaje se ¼ šoljice jogurta. 

Oni se dobro izmešaju bilo u blenderu, bilo u zatvorenoj flaši i služi uz dodatak raznih začina, voća i oraha. Lasi vam ostavlja mogućnost da primjenite svoju maštu i da se osjvežite tokom vrelih ljetnjih dana ili ugrijete zimi.

Ako pravimo slani lasi dodaćemo so,biber, đumbir itd. Ukoliko želimo da pijemo sladak lasi možemo ga zasladiti bilo šećerom (bolje žuti) ili medom. Izuzetno je njegovo djelotvorno dejstvo na probavu. Međutim, trebalo bi ga izbjegavati kasno uveče jer se tada teže vari, kao uostalom i sam jogurt. Voće i orasi se mogu dodati nasjeckani ili samljeveni u blenderu.

Slatki lasi:

1/4 šoljice jogurta + jedna šoljica vode + med /šećer + kardamom, cimet

 

Slani lasi:

1/4 šoljice jogurta + jedna šoljica vode + đumbir, kumin, so, crni biber

Bogati lasi:

1/4 šoljice jogurta + jedna šoljica vode + nasjeckano voće po izboru, mljeveni orasi (bademi, lješnici i sl.), 3-4 kašike šećera (zasladiti po želji), začini (vanila, cimet, kokos)

Zašto piti lassi kad imamo jogurt?

 Jogurt je hladan, mastan i teško se probavlja. Zbog fermentacije, okusa i svojstva kiselosti, dodavanjem vode i  miješanjem, promijene se navedene odlike jogurta i čine ga prozračnim, laganim, lako probavljivim i zato je lassi preporučljiv i koristan u prehrani.

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

1.MAJ BUDVA – KOTOR – TIVAT

22 Marta, 2023
Održivi razvoj

Porsche BH: Proljetni bazar u znak partnerstva sa JU Mjedenica

21 Marta, 2023
Novosti

Audi partner još jedne nezaboravne Born2Ski utrke

20 Marta, 2023
Novosti

Turska domaćin globalne konferencije o održivom turizmu GSTC 2023

20 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

1.MAJ BUDVA – KOTOR – TIVAT

Budva se sa pravom naziva metropolom crnogorskog turizma zahvaljujući velikom

Održivi razvoj

Porsche BH: Proljetni bazar u znak partnerstva sa JU Mjedenica

U okviru saradnje kompanije Porsche BH  i  JU Zavoda za

Novosti

Audi partner još jedne nezaboravne Born2Ski utrke

Najveće poslovno-sportsko druženje na snijegu, AUDI BORN2SKI Business Race, je

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.