Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Tople čokolade: Za zdravlje i široki osmijeh
 Tople čokolade:  Za zdravlje i široki osmijeh
Foto: Pixabay - Pexels
Kuhinja

Tople čokolade: Za zdravlje i široki osmijeh

by Furaj.ba 6 min read

AA

Kada dođu hladni dani, ništa nas tako ne raduje i okrepljuje kao šolja tople čokolade, koja ne samo što zadovoljava naše nepce, već je dokazano da blagotvorno utječe na naše zdravlje i sreću.

Foto: Pixabay – Pexels

Klasična topla čokolada.

Sastojci

  • kvalitetna čokolada s visokim udjelom kakaa, 
  • mlijeko, 
  • mlijeko u prahu i škrobno brašno/gustin (po želji)

Priprema: 

Ukoliko volite gušću toplu čokoladu trebat će vam i mlijeko u prahu i gustin, no nije obavezno. Mlijeko treba da vam zavri dva puta, odnosno, zakuhajte ga, dodajte čokoladu pa stavite da zavri još jednom. Naspite u šolju, dekorišite sa domaćim ili kupovnim šlagom i naribanom čokoladom. 

 

Topla čokolada s čilijem

Sastojci

  • 2 kašike mlijeka u prahu
  • kašičica čili praha
  • 4 kašike gustina
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 4 kašike kakaoa
  • 100 g crne čokolade
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat morske soli 

Priprema:

Isjeckajte čokoladu na male komadiće, dodajte sve sastojke u teglu i dobro promućkajte. U međuvremenu, zagrijte dvije šolje mlijeka od 1,5 dl. Od te količine malo mlijeka odvojite u šoljicu, a zatim u mlijeko naspite tri velike supene kašike mješavine iz tegle. Kad mlijeko provri, dodajte ono mlijeko koje ste odvojili i miješajte da se ne naprave grudvice. Isključite ringlu i pustite da se smjesa malo krčka, ali vrlo oprezno – da ne bi zagorilo. Kada se smjesa dovoljno zgusne, sklonite je sa ringle i sipajte u šolje. 

Foto: Pixabay – Pexels

Marshmallow topla čokolada

Sastojci

  • vrećica Marshmallows-a
  • čokolada za kuhanje 
  • mljeveni ili izmrvljeni keks
  • drveni štapići

Priprema: 

Rastopiti čokoladu za kuhanje, Marshmallows nabosti na štapiće, zatim ih umočiti u čokoladu pa uvaljati u mrvice keksa i postaviti vertikalno u šolju da se stvrdnu. Dodati toplo mlijeko i poslužiti.

Uživajte!

Foto: Pixabay – pixel2013

  • 1
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Vikend Planer Zanimljivosti

7 pravila iskusnih planinara za planinarenje zimi

O benefitima planinarenja zimi već smo pisali. Pa ako vas

Razglednica Video

Istraži zimu u Sarajevu!

34K Share Facebook 0 Share Twitter 0 Share LinkedIn 0

Novosti Zavrti globus

UŽIVAJTE U ZIMSKOM ODMORU NA OMILJENIM SKIJALIŠTIMA TURSKE

Turske zime su uzbudljive kao i ljetni odmori na moru,

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.