10 sportskih avantura u BiH

BiH nije samo zemlja bogata prirodnim ljepotama, kulturno-historijskim spomenicima, nego i podneblje na kojem možete doživjeti dinamične trenutke. Nije važno da li ste avanturista, sportski rekreativac, profesionalac, šaljivdžija u potrazi za društvom i zabavom…, ovdje će svačija duša naći ono što je usrećuje.

1. Rafting

Plovida kroz prirodu u BiH ravna je najboljim nezaboravnim doživljajima. Ne samo da će vam vrisnuti adrenalin od popularnog raftinga na riječnim biserima poput Une, Neretve, Tare i Vrbasa, već će u vama probuditi osjećaje divljenja prema prirodi dok se budete vozali kanjonima, bukovima, slapovima zelenog krajolika.

www.una-aqua.com

www.visitkonjic.com

www.nationalpark-una.ba

 

2. Paraglajding

Posjećujete li BiH kao pasionirani ljubitelj paraglajdinga, atraktivne planine privući će vas svojom energijom da se otisnete i posmatrate ovozemaljska prirodna i čovjekova djela. Tandem letovi izvrstan su uvod u ovaj sport, ili samo jednu zabavnu aktivnost, ukoliko ste u potrazi za nečim uzbudljivim što želite uraditi.

www.meetbosnia.ba

 

3. Hidrospiding

Hidrospiding je perfektna kombinacija izazova i zabave. Nudi jedinstveno iskustvo na rijeci koja jedino hidrospiding može ponuditi. Hidrospiding na rijeci Neretvi nudi izazove u bijeloj vodi avanturistima i osobama koje tragaju za uzbuđenjem.

www.visitkonjic.com

 

4. Jahanje

Udahnite čist zrak, osjetite miris cvijeća, lišća, borova, jezera…, dok putujete na leđima jednog od najboljih čovjekovih prijatelja – konja. Duša će vam biti puna, a ljupka konekcija s konjem ulijevati osjećaj sigurnosti galopirajući sve dalje i dalje. U svijet jahanja mogu vas uvesti brojni konjički klubovi u zemlji.

www.jahanje.ba

 

5. Karting

Karting je stvoren za zabavu, no iako ste dobar vozač, da biste postali neko kome će se diviti morat ćete provesti malo duže vremena na kartodromu. Kako je trkanje skup sport, karting vam pruža mogućnost da na najjednostavniji način izrazite svog unutrašnjeg Lewisa Hamiltona. To možete i kod nas.

www.kartingsarajevo.ba

 

6. Paintball

Paintball je pun pogodak za kombinovani doživljaj zabave i napetosti, djetinjastog uživanja u igri i avanturističkog duha. Pogled lijevo, desno, provlačenje u pognutom položaju, a onda ‘neprijatelja’ pogodite kuglicom ispunjenom bojom. Šareno zadovoljstvo očekuje vas i na domaćim poligonima.

www.srca.ba

 

7. Kanjoning

Put kroz kanjon predstavlja kombinaciju aktivnosti: plivanje, ronjenje, penjanje, hodanje, skakanje u vodu i spuštanje s konopcem. Na rijeci Jablanička Bijela postoje savršene mogućnosti da doživite svu netaknutu prirodu koju nudi Bosna i Hercegovina.

www.visitkonjic.com

 

8. Sportsko penjanje

Ko jednom osjeti bh. stijene, velike su šanse da se zaljubi u sportsko penjanje. Moderno slobodno penjanje ne obuhvata samo sportske aspekte, nego jednu cijelu životnu dimenziju u kojoj se isprepliću osjećaji slobode, kreativnosti, spontanosti i hedonizma.

www.nocomment.ba

 

9. Jeep safari

Krenite na Jeep safari – off road tour – kako biste otkrili ljepote bosanskohercegovačkih predjela. Osjetit ćete strujanje adrenalina vašim venama. Za to vrijeme pored vas će se smjenjivati raznolike slike pejzaža.

www.visitkonjic.com

 

10. Panoramsko letenje

A zašto ne biste znamenitosti BiH posmatrali iz drugog ugla – iz vazduha? Za manje vremena više ćete vidjeti i doživjeti nesvakidašnju avanturu koje ćete se sjećati cijelog života.

www.sbaviation.ba

 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content