5 neobičnih svjetskih restorana

Jeste li se ikada zapitali u kakvim sve svjetskim restoranima možete da odete na večeru, kakva vas usluga i doživljaj tamo očekuje? Donosimo vam najneobičnije tematske restorane širom svijeta koji će vas sigurno oduševiti. Ako se nađete u nekom od ovih gradova svakako posjetite neki od zanimljivih restorana.

1Ithaa podmorski restoran- Rangali ostrvo, Maldivi

Ovaj fascinantni restoran otvoren 2005. godine se nalazi oko pola metra ispod nivoa mora i izgrađen je od stakla kroz koje gosti mogu da posmatraju morske životninje dok uživaju u svom obroku. Dio je Conrad lanca hotela i večera u ovom restoranu košta skromnih 120 dolara.

2. Nindža restoran New York, SAD

Karakteristika ovog restorana jeste interijer koji je dizajniran da podsjeća na japanska feudalna sela iz 15. vijeka. Osoblje je obučeno u tradicionalne nindža odore i dok služe suši i ostale delikatese izvode razne trikove koje doprinose cijelom ambijentu.

3. Večera na nebu – Montreal, Kanada

Ovaj koncept restorana potiče iz Belgije i gosti mogu da dožive jedno jedinstveno iskustvo večerajući oko 50 m iznad zemlje. Osoblje, stolovi i sve što je potrebno za ugodnu večeru na zahtjev gostiju podiže se u zrak gdje klijenti večeraju uz predivan pogled na grad.

4. Safe House-Milwaukee, SAD

The Safe House Restaurant Disguised as International Exports Ltd. in Milwaukee Wisconsin 819883

Tematski restoran u kome ćete se osjetiti kao špijuni na tajnom zadatku spolja ne daje nikakav utisak, ali svrha tajnih operacija je da budu tajne i nedokučive. Baziran je po konceptu sigurne kuće u kojima CIA obavlja svoje operacije u potpunoj tajnosti i sugurnosti. U ovaj restoran možete ući samo ako imate šifru što dodatno naglašava atmosferu koju ovdje možete doživjeti.

5. O. NOIR- Toronto, Kanada

Večera u mraku je koncept koji je trenutno raširen po svijetu, ali je nastao u Kanadi 2006. godine otvaranjem ovog restorana. Filozofija ovog tipa restorana jeste da uživanje u jelu bude maksimalno bez spoljašnjih smetnji kao što su telefoni, blic, osvjetljeni satovi koji su također zabranjeni. Gosti naručuju nakon čega odlaze u prostoriju gdje večeraju. Osoblje objašnjava gdje se šta na stolu nalazi i potpuni ugođaj u hrani može da počne.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content