Još jedan uspjeh Ismaila Barlova

Ismail Barlov, dvanaestogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u paraplivanju, osvojio je sedmo mjesto na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Mančesteru u disciplini 150 metara miks s rezultatom 3.40:35. Ovim plasmanom izborio je još jednu A normu za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine. Barlov, član Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva, već je ranije ostvario A normu u disciplini 50 metara prsa na mitingu Svjetske paraplivačke serije u Limožu.

 1. August, 2023.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi selektor Amel Kapo, zaključuje svoje učešće na Svjetskom prvenstvu. Ismail Zulfić će sutra nastupiti u disciplini 50 metara delfin, predstavljajući još jednog hrabrog i talentiranog paraplivača iz zemlje.

 

Ovi hrabri sportisti inspiriraju cijelu naciju svojom predanošću i trudom. Njihovi izvanredni rezultati na međunarodnoj sportskoj sceni promoviraju inkluzivnost u sportu i daju nadu mnogima s invaliditetom. Cijela Bosna i Hercegovina s nestrpljenjem će ih pratiti i podržavati na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, gdje će se boriti s ponosom, bez obzira na konačan rezultat.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content