Amir Bašimamović, najbolji promotor kraljevskog grada Jajca

Iz njegove ljubavi prema fotografiji i rodnom Jajcu, nastaju predivne fotografije kojima se raduju svi oni koji ga prate na njegovoj facebook stranici.

19.09.2015.

Amir Bašimamović živi i radi u Jajcu. Zaposlen u je JU “Agenciji za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj truističkih potencijala grada Jajca“. Radi kao turistički vodič i kaže kako mu nikada ne dosadi pokazivati i pričati o bogatoj istoriji svoga kraljevskog grada. Ako vidite grupu turista, budite sigurni i da je Amir među njima, ponosno im priča o posljednjem bosanskom kralju Stjepanu Tomaševiću, o neosvojivoj Tvrđavi, Medvjed kuli, vodopadu i katakombama a uvijek koristi priliku da spomene i međunarodne skokove sa vodopada u Jajcu koji se održavaju već dvije godine.

jajce3

Pored Jajca, Amirova velika ljubav je i fotografija. Sve je počelo sasvim slučajno kada su mu trebale fotografije Jajca za turističke brošure i letke koje sam dizajnira. Od tada puno uči o fotografiji i ne odvaja se od svoje kamere, jer kako kaže bitno je da se nađeš u dobrom trenutku na određenom mjestu. Iz njegove ljubavi prema fotografiji i rodnom Jajcu, nastaju predivne fotografije kojima se raduju svi oni koji ga prate na njegovoj facebook stranici.

Svaki slobodan trenutak Amir koristi da putuje Bosnom i Hercegovinom i obraduje nas prekrasnim fotografijama gradova koje posjeti.

jajce_nocu

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content