Beko oprema Roditeljsku kuću Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka u...

  Beko oprema Roditeljsku kuću Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” u Sarajevu

  Kompanija Beko, nakon niza uspješnih aktivnosti na svjetskom nivou pod okriljem svoje platforme „Jedi kao šampion“ koja za cilj ima podizanje svijesti o važnosti zdrave ishrane i borbu protiv dječije gojaznosti, uspostavila je saradnju sa Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” i uručila tom udruženju robnu donaciju.

  Donacija se sastoji od kuhinjskih aparata i uređaja koji će se koristiti za pripremu zdrave hrane po prilagođenim režimima djeci na liječenju i na taj način će doprinijeti njihovom bržem oporavku.

  Beko je uručio robnu donaciju Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH” na svojoj regionalnoj turneji „Jedi kao šampion“ koja se tokom maja i juna dešava u zemljama regiona. U okviru ovog događaja, Beko organizuje kulinarske radionice sa poznatim kuharima, a u Sarajevu sa posjetiocima kuha šef kuhinje Nermin Hodžić.

  Na radionicama se sprema hrana po receptima iz kuhara „Jedi kao šampion“ po kojima se hrane fudbaleri FK Barselona, i one predstavljaju dobru priliku za roditelje i djecu da u svoje jelovnike uvrste zdrave, brze i ukusne obroke. Pored kulinarskih radionica, organizovana su i nagradna takmičenja u pripremi smutija za publiku i fudbalska takmičenja za djecu. Osim tih zabavnih sadržaja, posjetioci su imali prilike da pogledaju i isprobaju novu liniju ugradbene i samostojeće Beko tehnike.

   

  „Ponosni smo što ćemo kroz ovu donaciju doprinijeti krucijalno važnim aktivnostima koje sprovodi Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH”, istakao je Burak Kiroglu, Country Manager Beko Balkans, i dodao: „Na svima nama je odgovornost da uspostavljanjem zdravih prehrambenih navika na svakom koraku stvorimo čvrstu osnovu za djecu da se hrane zdravo i odrastaju zdravi, a uz veliku ponudu uređaja sa pametnim i korisnim tehnologijama koje olakšavaju pripremu zdrave hrane, Beko ponosno podržava porodice u cijelom svijetu.“

  “Veoma smo zahvalni na donaciji, jer će biti od velike koristi našoj djeci i njihovim roditeljima. Zaista nam je drago što za prijatelje imamo ovakvu društveno odgovornu kompaniju, koja pazi na osjetljive kategorije u društvu i brine da i oni imaju sve ono što zaslužuju, posebno kada je u pitanju populacija djece oboljele od raka jer su ona zaslužila da se bude uz njih, da im se pruži podrška kako bi oni i njihovi roditelji znali da nisu sami, da postoje dobri ljudi koji će stati uz njih i pomoći im da lakše prebrode težak period svog života.” izjavio je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu“.