Najveći BIKE Festival u BiH na Blidinju

Blidinje BIKE Festival uskoro će se započeti u svom četvrtom izdanju. Događaj je to koji traje od 22. do 24. jula i jednostavno se ne smije propustiti.

 

Kao i do sada događaj će ugostiti jako velik broj rekreativnih i profesionalnih biciklista, kao djece na događajima za najmlađe, te cijelih porodica koji će sudjelovati u vrhunskoj vikend organizaciji. Velik interes i dalje vlada za sudjelovanje na ovom događaju i organizatori u svom najnovijem saopćenju za medije kazali su kako očekuju preko 300 izravno uključenih sudionika, a Blidinje će tokom trajanja festivala posjetiti više hiljada gostiju koji će pratiti utrku i događaj.

Sretni smo što i ove godine zahvaljujući našim sponzorima i prijateljima možemo još jednom organizirati ovaj fantastični događaj, koji promovira turističku ponudu BiH, sportske vrijednosti koje ova zemlja vrednuje, te cijele obitelji poziva na zdrav život i boravak u prirodi“, komentirao je Toni Zorić; jedan od organizatora događaja.

Blidinje BIKE Festival je fantastičan događaj koji okuplja cijele porodice u parku prirode Blidinje oko druženja i sporta na otvorenom. Petak je dan za prezentacije i edukativne radionice, subota je dan za rekreativce i porodice koji uživaju u biciklizmu i druženju u prirodi, a u nedelju očekujemo profesionalce iz više zemalja svijeta.

Subota; 23. jula službeno počinje s rekreativnom biciklijadom “Stazom Ajduka”  koja će još jednom prezentirati historijsku i kulturnu ponudu Blidinja, kao i prirodne ljepote ovog planinskog bisera. Nakon biciklijade organizatori svu pažnju prebacuju na najmlađe sudionike za koje će se organizirati edukativne radionice, te utrka na kraju dana.

Za kraj dana planiran je party na otvorenom ispred restorana Staza.

Nedelja; 24. jula je od samih početaka organizacije planirana za profesionalne bicikliste. Događaj “XCM Herzegovina” je MTB maraton koji okuplja profesionalne bicikliste iz više od 10 zemalja regije, ali i sve one rekreativce koji su sportski orijentirani i željni testiranja svoje snage i granica svojih mogućnosti. Ovaj nedeljni događaj ugostiti će više stotina sudionika, a za one najuspješnije osigurane su novčane nagrade, kao i nagrade sponzora GIANT i MBike Shop.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na ovom događaju, još uvijek nije kasno.

Prijavu za utrku “XCM Herzegovina” možete ispuniti na službenoj internet-stranici Herzegovina Outdoor, a ne trebamo govoriti da tu možete i dobiti više informacija o samom događaju.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content