Blidinje Bike Festival uvršten u kalendar svjetske biciklističke federacije

Međunarodna biciklistička Federacija UCI potvrdila je važnost Blidinje Bike Festivala uvrstivši ga u svoj kalendar uz jako visok rang utrke UCI C1.

Foto: Pixabay

Ovaj do sada najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini počeo je sada dobijati evropska i svjetska priznanja, najprije od Balkanske Federacije s najavom da će se na Blidinju iduće godine održati Balkansko prvenstvo, a danas i na svjetskom nivou.

U 2024. godini organizatori najavljuju dolazak sportista iz više od 20 zemalja svijeta, a Blidinje Bike Festival je već sada prepoznat kao događaj koji se ne propušta.

Naime, Blidinje BIKE Festival je događaj koji okuplja zaljubljenike u biciklizam i sportove na otvorenom tokom tri dana u Parku prirode Blidinje, jednom od najljepših prirodnih lokaliteta koje Hercegovina ima za ponuditi.

I u svom šestom izdanju u 2024. godini, tokom tri dana hiljade sudionika, zajedno će boraviti u Festivalskom kampu u planinama Blidinja. Tokom dana mogu birati između raznih opcija i ruta za bicikliranje, planinarenje, događajima organiziranim za najmlađe ili jednostavno se opustiti i krenuti u istraživanje Parka prirode Blidinje – lokacije s prekrasnim krajolicima i historijskim znamenitostima, kao i izvrsnom gastronomskom ponudom.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content