Besplatan prijevoz na zeničke Smetove

Kao i prethodnih godina, i ove godine Grad Zenica je putem Službe za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti i ugovornog organa „Biss tours“ Zenica osigurao besplatan autobuski prevoz na izletište Smetovi.

Foto: Afan Abazović

Besplatan prijevoz bit će organizovan subotom i nedjeljom i to od 27. januara.

Polasci će biti ispred Gradske arene „Husejin Smajlović“, subotom i nedjeljom u terminima od 09:00, 10:00 i 11:00 sati, a povratak sa Smetova je u 14:00, 15:00 i 16:00 sati.

Realizacija ovog programa je planirana sve do 18. februara 2024. godine.

„Riječ je o aktivnosti koju Gradska uprava Zenica realizuje iz godine u godinu, kako bi naši građani imali priliku besplatno ići na Smetove i provesti vrijeme na čistom zraku. Nadam se da će građani iskoristiti ovu pogodnost i slobodno vrijeme provesti u prirodi“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

10 razloga zašto posjetiti Zenicu

Smetovi

Kada Zeničani žele pobjeći na čist zrak, najčešće odlaze na Smetove koji se nalaze u neposrednoj blizini grada, na 1.024 metra nadmorske visine i s prelijepim pogledom.

Turistički centar Smetovi je uređeno izletište na kojem se često organiziraju škole skijanja, paraglajdinga, jahanja i brdskog biciklizma.

SRC Smetovi sadrži sportski teren za košarku, nogomet i odbojku na pijesku, ugostiteljski objekat.

Prilikom posjete Smetovima ne smijete propustiti posjetiti mini farmu Zeničanina Amera Beganovića s 400 životinja. Paunovi, fazani, guske, konji, poniji, jarići, kokoške, zečevi i druge životinje oduševit će i vas i vaše mališane.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content