Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Bogata i ukusna praznična trpeza
 Bogata i ukusna praznična trpeza
Kuhinja

Bogata i ukusna praznična trpeza

by Furaj.ba 5 min read

AA

Praznici su vrijeme uživanja, a potpuni su tek kada imate bogatu i ukusnu trpezu! U nastavku vam donosimo prijedloge za predjelo, glavno jelo i desert. S ovim fantastičnim okusima praznici će biti ljepši nego ikada!

Slana torta

Sastojci:

  • 2 kašičice senfa i 180 g majoneze
  • 2 kašičice sirnog namaza
  • 3 kisela vrhnja
  • 1 kg toast hljeba
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 120 g otkoštenih maslina
  • 250 g pileće šunke
  • 250 g sira goude
  • 2 mrkve, 3 jaja

Priprema:

Pomiješajte vrhnje, majonezu, senf i sirni namaz i razdijelite smjesu u tri dijela. Narendajte skuhana jaja i na sitno nasjeckajte krastavce, masline, sir i šunku. U jedan umak dodajte masline, u drugi jaja, a u treći šunku, sir i krastavce.

Budući da se ne peče, sasvim je svejedno u koju ćete posudu početi slagati tortu, ali je bolje odabrati neku dublju. Na dno poslažite red tost hljeba, po želji odrežite krajeve i prelijte ga umakom. Postupak ponovite još dva puta i na kraju pospite naribanom mrkvom. Tortu možete ukrasiti po želji, a dovoljno je da odstoji dva sata u frižideru i spremna je za jelo!

Rolovana teletina

Sastojci:

  • 1 kg teletine
  • 135 g gljiva
  • 85 g poriluka
  • 460 g zamrznutog sjeckanog špinata
  • 4 jaja
  • 20 g putera
  • so, biber

Priprema:

Na malo ulja prepržite tanko narezani poriluk i krupnije nasjeckane gljive. Gljive dobro posolite i pobiberite, te nakon par minuta prženja na srednje jakoj vatri, kada poriluk i gljive povenu, dodajte špinat. Pržite sve dok voda ne ispari iz tave.

Dodajte 4 cijela jaja i umiješajte ih u smjesu. Ne pecite ih duže od minute da se previše ne ispeku. Preko teletine rasporedite smjesu, a ostavite krajeve teletine prazne jer će vam u suprotnom fil curiti prilikom rolanja mesa.

Urolajte meso i vežite ga mesarskim kanapom. Posudu za pečenje premažite puterom i u nju stavite roladu preko koje također možete staviti malo putera. Pecite je na 190 stepeni oko 45 minuta, a zadnjih 15 minuta povećajte temperaturu pečenja na 200 stepeni.

Čokoladno čudo

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Žumance i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bijelanjaka- Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Za izradu kreme slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri uz miješanje, sve dok ne provrije.

Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mijesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider.

SAVJET PLUS

Kako bi vaša trpeza bila upotpunjena, a dom i ove godine zračio posebnim šarmom, zavirite u Ema de Ir prazničnu bajku i pronađite svoju inspiraciju za uređenje stola uz ekskluzivan dizajn i prekrasne Villeroy & Boch motive.

Ema de Ir
Maršala Tita 52 Sarajevo, BiH
Tel.:033/258-425
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Intervjui

Vedran Zubić, dobitnik Global Teacher Award 2022 – Nagrađujem đake

30 Januara, 2023
Novosti

SARAJEVO TOURISM SUMMIT 2023

29 Januara, 2023
Novosti

Web3 i blockchain u BiH: Prijavite svoja istraživanja i radove

26 Januara, 2023
Novosti

FIS Europa kup u OC Bjelašnica okupit će najelitnije skijaške

26 Januara, 2023
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Intervjui Magazin

Vedran Zubić, dobitnik Global Teacher Award 2022 – Nagrađujem đake koji prepoznaju moje greške

Vedran je čovjek kojeg ljudi vole. I on voli ljude.

Novosti

SARAJEVO TOURISM SUMMIT 2023

Sarajevo Tourism Summit, prva regijonalna konferencija o turizmu u Bosni

Novosti

Web3 i blockchain u BiH: Prijavite svoja istraživanja i radove za izlaganje na naučno/znanstvenoj konferenciji u INTERA TP-u

Neupitno je da tehnologija napreduje iz dana u dan, a

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.