Najbolja bh. biciklistkinja osvojila Svjetski kup

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević (rođ. Tanović) i njena timska partnerica Stefanie Dohrn su nakon pet etapa utrkivanja osvojile Svjetski kup u maraton disciplini u Hrvatskoj.

Foto: Olimpijski komitet BiH

Ovom pobjedom upisale su po 250 UCI bodova za Svjetsku ranking listu, a naša Lejla na njoj trenutno zauzima 7. mjesto, te je nakon upisa ovih bodova očekuje veliki napredak na UCI listi, a cilj je ulazak u top 3 biciklistkinje svijeta.

Utrka 4 Islands se održavala na četiri otoka u Hrvatskoj i vožena je u pet etapa, dok su Lejla i Stefanie upisale dvije pobjede na najdužim etapama. 

Nakon dvije srebrene medalje iz prošle sezone te trećeg mjesta iz Španije u ovoj sezoni na utrkama Svjetskog kupa, ovo je bila prva pobjeda za Lejlu Njemčević ali i prva zlatna medalja za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom kupu.

Lejlu već u narednom takmičenju očekuje Svjetski kup u Poljskoj, koji se održava dvije sedmice prije Evropskog prvenstva u Češkoj, a koje je jedno od glavnih ciljeva u ovoj sezoni za najuspješniju bh. biciklistkinju.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content