Bosanski lokumi

Lokumi se tope u ustima. Vole ih svi, uz kafu ili čaj…

Sastojci:

0,5 kg brašna

250 g maslaca

200 g šećera u prahu

1 bjelance

Priprema:

Brašno i 160 g šećera u prahu pomiješati. Dodati snijeg od 1 bjelanca i omekšan maslac pa izmiješati rukom da se dobije fino tijesto. Tijesto podijeliti na 4-5 dijelova. Svaki dio razvaljati prstima da bude malo deblje od prsta. Nemojte posipati brašnom površinu na kojoj radite.

Praviti lokume i sušiti u rerni na 100C. Prilikom sušenja ne smiju da požute.

Tople ih uvaljati u šećer u prahu. Lokume staviti u kutiju ili neku posudu sa poklopcem.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content