Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Kuhinja
  3. Božićni medenjaci – ukusan desert i odličan poklon
 Božićni medenjaci – ukusan desert i odličan poklon
Kuhinja

Božićni medenjaci – ukusan desert i odličan poklon

by Furaj.ba 2 min read

AA

Medenjaci ne trebaju nužno biti samo okrugli, možete napraviti borove, srca i zvjezdice, a uz malo mašte pretvorit ćete ih u ukusan desert i originalan poklon!

Priprema medenjaka je veoma jednostavna, a miris koji će se proširiti vašom kućom vratit će vas u djetinjstvo. Dobra stvar je to što ove kolačiće možete čuvati duži vremenski period u limenoj kutiji u kojoj će zadržati svježinu.

Medenjaci imaju aromatičan okus, a najintenzivniji okusi su muškatni oraščić i cimet koji je mnogima omiljeni zimski začin. Ovi kolačići ime su dobili po đumbiru koji se dodaje u malim količinama, a koji definiše okus medenjaka.

Za pripremu vam je potrebno 350 g brašna, mala kašika sode bikarbone, mala kašika đumbira u prahu, 2 jajeta, 150 g smeđeg šećera, 115 g putera i 2 male kašike mješavine za medenjake.

Za pripremu glazure potrebno vam je 1 bjelance, 250 g šećera u prahu i 2-3 kašike soka od limuna.

Puter sjedinite sa šećerom, a zatim dodajte preostale sastojke i zamijesite tijesto. Na radnoj površini oklagijom razvucite tijesto na debljinu oko 5 mm, a zatim kalupom napravite oblike. Poredajte na pleh i pecite 10-12 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.

Dok pečete medenjake, pripremite glazuru. Umutite bjelance i postepeno dodajite šećer u prahu. U tu smjesu postepeno dodajite limun dok ne dobijete gustinu koja vam je potrebna. Medenjake ukrasite po želji.

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Sarajevo City Card će turistima biti dostupna od septembra

12 Augusta, 2022
Novosti

Počinje SFF, filmovi će biti dostupni i online

12 Augusta, 2022
Novosti

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru!

12 Augusta, 2022
Novosti

Nema više avionskih karata od 10 eura

12 Augusta, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

Sarajevo City Card će turistima biti dostupna od septembra

Sarajevo City Card je zamišljena kao jedinstvena kartica na kojoj

Novosti

Počinje SFF, filmovi će biti dostupni i online

U Sarajevu danas počinje 28. Sarajevo Film Festival, projekcijom filma

Novosti

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru!

Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar. Filmovi iz

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.