Božićni sajam u Singapuru – Christmas Wonderland

Božićni sajam u Singapuru – Christmas Wonderland

I nakon 5 mjeseci boravka u Singapuru i dalje ostanem očarana pri ulasku u Vrtove uz zaljev (“Gardens by the Bay”) jer uvijek ima nešto novo za vidjeti i doživjeti.

U Evropi, božični sajmovi u decembru doprinose šarmantnoj turističkoj ponudi mnogih gradova, a ovaj singapurski nimalo ne zaostaje za njima iako se održava na visokim tropskim temperaturama.

Tekst i fotografije: Iman Azganović

Za one koji slave Božić poseban je ugođaj kada u svome domu okite jelku i postave svjetlucave lampice i uživaju u danima praznika. U Christmas Wonderland-u možete osjetiti sličnu atmosferu samo u džinovskim razmjerama.

Christmas Wonderland je najveći božićni sajam u Singapuru koji se smjestio među visokim konstrukcijama vještačkog drveća kojih ukupno ima 18. Visina drveća varira između 25 i 50 metara a dva najveća su povezana mostom.

Čak i u ovoj tropskoj klimi možete uživati u prazničnoj atmosferi sa million lampica, svečanom ugođaju sa raznim božićnim ukrasima, kulturnim programom uz plesove, pjesme i koncerte a ugodni mirisi će vas odvesti do raznih domaćih i međunarodnih poslastica koje možete kupiti u malim okićenim marketima. Djeca će uživati u zabavnim sadržaijma namijenjenim samo njima a posebna radost za djecu ali i odrasle je klizanje na ledu u laganoj odjeći. Zaista je neobično osjetiti pahulje na tijelu dok ste u ljetnoj odjeći, jer se u određenim terminima ispušta vještački snijeg u području Supertree Grove.

Od Singapura nas ništa više ne može iznenaditi, samo oduševiti!

Christmas Wonderland 2018 Highlights

Sorry AFK, gotta catch 'em all! 😉 #ChristmasWonderlandSG

Gepostet von Christmas Wonderland at Gardens By The Bay am Mittwoch, 19. Dezember 2018

 

Peto izdanje ovog sajma se održava između 30. novembra i 26. decembra 2018.