Britanci osim Mostara nagradili i Trebinje

Još jedan uspjeh Bosne i Hercegovine zabilježen je na dodjeli prestižnih svjetskih nagrada za turizam ???????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? u Londonu.

 

Foto: Samir Zahirović

Turistička organizacija Grada Trebinje jedna je od 10 prvoplasiranih u kategoriji inicijativa za promociju održivosti.

Nije to prva ovogodišnja nagrada za Trebinje u kategoriji održivosti. Naime, na petom izdanju nagrade ‘Iter Vitis 2022’ u Santiago de Compostela u Španiji, tri nagrade su otišle u Bosnu i Hercegovinu, najnoviju članicu Kulturne rute Vijeća Europe Iter Vitis, a nagrade su dobili: Grad Mostar za najbolji vinski grad, Grad Trebinje za najbolju održivu destinaciju i manastir Tvrdoš za najbolju praksu koja unapređuje kulturno-historijsko naslijeđe i vino. 

Podsjećamo, nagradu Wanderlusta je također dobio i Grad Mostar kao jedan od deset najpoželjnijih gradova u Evropi!

Inače, Wanderlust, jedan od najznačajnijih turističkih časopisa u Velikoj Britaniji, u saradnji s World Travel Market London, najvećim svjetskim sajmom turizma 8. novembra 2022. godine je 21. put dodijelio godišnje nagrade za turizam na osnovu online glasanja na internet-stranici. Pobjednicima su nagrade uručene u tornju White Tower u dvorcu Tower of Londo

Wanderlust Travel Awards je međunarodno takmičenje koje odaje počast i ističe najuspješnije u svijetu putovanja, od turoperatora, destinacija, gradova i regija do ličnosti u turizmu i influensera.

Ove godine učesnici su mogli glasati za Bosnu i Hercegovinu u kategoriji Najpoželjnija država u Evropi, Mostar u kategoriji Najpoželjniji grad u Evropi i jednu od bosanskohercegovačkih regija u kategoriji Najpoželjnija regija u Evropi!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content