Britanski Lad Bible: U Mostaru ljetovanje dobro, a jeftino

Jedan od najčitanijih britanskih internet portala LadBible piše kako je Mostar  savršen za turiste koji tragaju za dobrim, a jeftinim ljetovanjem.

Old Mostar city town street by evening

Nakon niza Tiktok viralnih videa u kojima su influenseri ukazivali na ljepotu, sigurnost, ali i pristupačne cijene ovog hercegovačkog grada, Lad Bible je napisao osvrt o Mostaru prenijevši britanskog tiktokera koji je grad nazvao ‘najpotcijenjenijim‘ evropskim odredištem.

“‘Skriveni dragulj‘, naročito jer je Ryanair nedavno počeo letjeti u zemlju, tako da možete stići tamo lako i jeftino”, navode u tekstu citirajući Tiktokerku upisanu pod imenom @emsbudgettravel.

Navode da će Britanci koji se odluče poletjeti za Mostar za produženi vikend potrošiti manje od 200 funti – to za sve aktivnosti tog vikenda.

“Ukupno sam potrošila 158,44 funti na sve, uključujući letove, smještaj, hranu, aktivnosti, prijevoz. Bukvalno sve. Ovo je jedna od najpotcijenjenijih zemalja u Evropi i jedna od najjeftinijih zemalja u kojima sam bila u devet zemalja do sada 2024. godine”, navela je tiktokerka @emsbudgettravel.

LadBible se referirao i na njenu tvrdnju da je grad iznimno siguran, te da je cijela zemlja prepuna zadivljujućih pejzaža, planina, rijeka, jezera i vodopada.

Svoje čitatelje napomenuli su da londonskog aerodroma Stansted u Sarajevo mogu poletjeti za samo 19.99 funti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content