Bronzana medalja za Mesuda Pezera na Evropskom bacačkom kupu

Nakon odličnog nastupa početkom ovog mjeseca na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu i osvojenog devetog mjesta u izuzetno jakoj konkurenciji, bosanskohercegovački olimpijac i bacač kugle nastavlja nizati odlične rezultate.

Foto: Olimpijski komitet BiH

Mesud Pezer je na Evropskom bacačkom kupu koje se održalo portugalskoj Leiriji, osvojio bronzanu medalju bacivši kuglu na dužinu od 20.58 metara čime je uspješno završio zimsku atletsku sezonu.

Bh. olimpijac je imao vrlo ujednačen nastup po serijama, pa je u prvoj seriji bacio 20.22, u drugoj 20.44, u trećoj 20.58, u četvrtoj 20.42, u petoj 20.56 , te u šestoj 20.55 metara.

Osvajanjem bronzane medalje, Pezer je uvrstio BiH u listu osvajača medalja na ovom takmičenju.

Podsjećanja radi, Pezer je prošlog mjeseca osvojio naslov balkanskog prvaka na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, a lični i bh. dvoranski rekord, koji je do ove sezone iznosio 21.15 metara, nakon šest godina poboljšao je na 21.42 metra. Lični i bh. rekord na otvorenom je 21.48 metara.

Zahvaljujući odličnoj sezoni, Mesud se trenutno nalazi na 13. mjestu ranking liste što je dovoljno za Olimpijske igre u Parizu, jer prvih 33 ide na OI. Za normu A (21,50), Pezeru nedostaje 8 cm.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content