SKI CENTAR ULUDAG

36 km udaljen od Burse nalazi se Ski centar Uludag, jedan od najpopularnijih zimskih centara u Turskoj.

Ski centar Uludag jedan je od najpopularnijih ski centara u Turskoj. Od Istanbula je udaljen 276 kilometara a od Burse samo 36 kilometara. Ljubitelji skijanja i snowboarda imaju priliku uživati na 20 skijaških staza različite težine, dužine između 300 i 980 metara. Staze su povezane s 24 žičare.

Četiri mjeseca u godini pokriven je snijegom pogodnim za zimske sportove, a ukupno 17 hotela na toj planini imaju smeštajni kapacitet za više od 6.000 osoba. No, ni oni koji ne skijaju neće se dosađivati na Uludagu jer ovdje mogu klizati, voziti motorne sanke i uživati u dugim šetnjama i spa centrima.

335562

Iz Burse do planine možete doći automobilom, krivudavom planinskom cestom ili gondolom iz grada za što vam treba samo 22 minute. Linija je duga 8,8 kilometara što je je čini najdužom monokablovskom gondolom na svijetu. 

Početna stanica je  Teferrüç koja se nalazi na južnom kraju Burse. Odatle, žičara prolazi kroz još četiri stanice prije nego što stigne do vrha Uludağ na stanici Kurbağa Kaya. Svaka stanica, koju je dizajnirao turski arhitekta Yamaç Korfali, nudi različite usluge od trgovačkih centara preko restorana do hotela. Da bi stigla do vrha Uludağa, žičara se penje na okomitoj udaljenosti od 1.400 metara.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content