Caribou Coffee – užitak ispijanja kafe u Sarajevu

Jedna od najboljih „coffee to go“ može se popiti i u Sarajevu, u novootvorenom Caribou Coffee na Pofalićima, u zgradi pored hotela Novotel.

Pošto se Caribou nalazi odmah pored Vilsonovog šetališta, u svom napitku možete uživati dok šetate među prekrasnim drvoredima lipa, na putu za posao ili tek onako da se odmorite… Ukoliko vam se ne šeta, možete je popiti i unutar kafića ili, za lijepa vremena, u bašti ispred.

Popularni američki brend koji ima više od 600 poslovnica u svijetu, sada ima svoju poslovnicu i u glavnom gradu BiH, na adresi Fra Filipa Lastrića 2.

Prije dvadeset godina u Minnesoti, u SAD-u, osnovana je prva samouslužna kafeterija Caribou Coffee. No pravi svjetski boom i popularnost stekla je u posljednih devet godina, a brend je svoje poslovnice proširio na Aziju i Sjevernu Afriku, nakon otvorenih 1.000 poslovnica u SAD-u.

Jedna od najkvalitetnijih kafa na svijetu prvi put u BiH

Ono po čemu je toliko posebna i omiljena kafa ovog brenda je za to što u svojim proizvodima koriste devet različitih vrsta kafe. Kafa vodi porijeklo sa tri kontinenta –  američkog, afričkog i azijskog. Ljubitelji kafe u Bosni i Hercegovini, osim u privatnim aranžmanima, do sada nisu imali priliku probati 100 posto arabika kafu koja se koristi u ovoj kafeteriji – jednu od najkvalitetnijih kafa na svijetu. Njena aroma je malo drugačija, a kafa je sa bogatom i debelom kremom, svjetlija i prijatnijeg okusa. Također, ova kafa ima i manje kofeina od onih na koje smo navikli.

U ponudi je i šest specijaliteta od kojih se posebno izdvaja Turtle mocha napitak kojim će biti oduševljeni ljubitelji slatkiša, jer se bazira na espressu s čokoladom, a toping je od šlaga, sosa od karamele i komadića Snickersa. I svakako, svoj napitak uvijek možete začiniti sirupom od karamele ili odabrati varijantu bez šećera. U Caribouu svaki napitak se može pripremiti od bademovog, kokosovog i sojinog mlijeka, u zavisnosti od onoga šta kupac traži, a u mlijeko se dodaje topljena čokolada i espresso.

Pored kafe, u Caribou Cafeu nude i preko 60 različitih vrsta toplih i hladnih, ali i unikatnih napitaka, kao i specijalne sendviče, bogato napravljene po američkoj recepturi. Caribou Cafe radi svaki dan od 7 do 23 sata.

U 2021. godini se očekuje i otvorenje nove dvije poslovnice – na Ilidži i u centru grada – na Marijin Dvoru.


Adresa: Fra Filipa Lastrića br. 2

Kontakt telefon: 033/656-100

Caribou Coffee BiH

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content