Ibis Cake Gallery – Nije sve u kolačima, otkrijte u čemu jeste 

 

Ovo je priča o mjestu gdje se uživa, gdje je osoblje nasmijano i gdje su vrata širom otvorena. Pa smo ušli.

Foto: Ibis Hotel

I oduševili se već na hotelskoj recepciji. Jesmo li rekli da je Ibis Cake Gallery u prizemlju hotela Ibis Styles? Onog divnog. Šarenog.

Šarene ljuljačke, spuštene sa visokog stropa, zovu nas. Ne, mi smo odrasli. I idemo u Cake Gallery.

I osvrćemo se, ljuljačke nas dozivaju. Nećemo.

Ibis Cake Gallery morate posjetiti. Slovo po slovo, objasnit ćemo zašto.

 

I – kao izvanredno –  Bijelo i crno bezalkoholno vino, sjajna bezalkoholna piva, bezalkoholni kokteli u kojima se kao sastojci pojavljuju sirup od narandžine kore, sirup od kokosa te pupoljci crvene perzijske ruže samo su mali dio onoga što vas čeka.

B – kao bajkovito. Bajka je u kolačima, ne u onim kao u Ivici i Marici i kućici od vještice. Ovi su ukusniji i bezopasniji. I svi su iz vlastite proizvodnje.

I – kao izuzetno – Izuzetnost je posebnost. Stvarna. Mjesto poput ovog trebalo je Sarajevu i treba svakom gradu. 

S – kao senzualno. Najsenzualniji dio ovog sjajnog mjesta je medena torta. Medenica je ovdje, garantiramo, najbolja u gradu. Dok je jedete, ne pričate. Samo se čuje hm i mmmm.

C – kao cvrkutavo – Sigurno se pitate zašto cvrkutavo. Ne znamo, ali od mirisa, boja, okusa i atmosfere, mi smo prestali pričati i naprosto smo… Hm, da, procvrkutali.

A – kao autentično i kao Ah – O da. Vrlo posebno i drugačije. Neopisivo. Idite i pogledajte. I popijte sve iz čaše. Do dna. Nije važno što slamkom proizvodite zvukove zbog kojih su vas roditelji u gostima gledali poprijeko. Popijte svaku divnu kap.

K – kao klasično – Ovo jeste prekrasan prostor klasične ljepote, blistavih uglačanih podova. A možemo pod ovo slovo staviti i krastavac kojeg u smoothie vole staviti sportaši jer ih, kažu, osvježava. I kafu. Wow, kakve čudesne kafe se ovdje prave. Vruće, hladne, tople, sa sladoledom, karamelom, limunom, sirupom od mente.

E – kao eklektično – Eklektika se u prostoru postiže kombiniranjem 70 posto jednoga, sa 30 posto nekoliko različitih stilova. Uspjeli su – 70 posto modernih, ravnih, elegantnih linija dominantnog šanka i ostatka namještaja savršeno se uklopilo sa 30 posto tradicionalnog u vidu bosanskih ćilima, razigranosti u bojama i dodira hladnih prstiju historije kroz Vučka i Olimpijadu 1984. Za ovu vrstu dizajna, osim hrabrosti, potrebno je mnogo znanja. Onaj ko je radio enterijer Ibis Cake Gallery, imao je i jedno i drugo.  

G – kao gospodstveno – Da, svi to trebamo i ne treba nam zbog te želje biti neugodno. Volimo se osjećati dobro, piti smoothie iz elegantnih čaša i šolja, jesti lijepim escajgom. I volimo lijepo servirano. A sve to na ovom mjestu imamo. Mi smo uživali u frapeu serviranom na pladnju po kojem su posute sitne, crvene, suhe perzijske ruže. I baš smo se dobro osjećali. 

A – kao avangardno i kao Alena – Frape koji možete popiti ovdje, nećete naći nigdje u Sarajevu. U bazi od bademovog ili sojinog mlijeka naći će se kombinacija banana, crne čokolade, lješnjaka i hurmi. Ovo je tek jedan od frapea. A Alena? Alena je žena čiji je potpis na svakom kolaču kojeg pojedete na ovom mjestu. 

L – kao luksuzno – Luksuz se na ovom mjestu može dotaknuti. Od ugodnih fotelja, presvučenih finim platnom, koje prizivaju dodir, presvučenih, ne ziheraški smeđom ili sivom, nego nježnom roza bojom. Upravo prekrasno.  

L – kao lijepo i kao lavanda – Nismo se mogli odlučiti šta je važnije – iznimna ljepota ovog mjesta ili čudesni sastojci koje stavljaju u specijalitete, poput soka od lavande. Nemamo u ovoj „slovarici“ slovo D, ali da imamo, stavili bismo Denisa, smoothie i frape majstora ove čarolije.

E – kao elegantno – Elegancija može biti definirana na puno načina. Ovdje je postignuta na način da se, bez obzira na impozantnu veličinu prostora, nije igralo na kartu da u prostor stane previše ljudi, pa je većim razmakom između stolova omogućena diskrecija i svojevrsna privatnost u razgovoru. To nam se jako dopada.

R – kao raskošno – O da, volimo raskoš. Bila ona u obloženim zidovima, velikim staklima ili prekrasnim svjetlima – potrebna nam je. I ne želimo se osjećati krivima zbog toga.

Y – kao yupi,  yeeee – Idemo na ljuljačku, onu pored koje smo prošli, za još malo radosti. Vratit ćemo se. Obavezno.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content