Caribou rješenje za ljetno osvježenje

Ljeto je ponovo u našem gradu. Konačno. Šta najbolje “paše” uz novu ljetnu garderobu, sunčane naočale, vrući asfalt i ogromnu porciju pozitivne energije? Pogađate, ledeno – osvježavajući napitak. Caribou Coffee lanac kafeterija ne samo da je među TOP 5 najboljih na svijetu, već nudi najviše coolera sa različitim okusima u gradu. Probali smo, i uvjerili se, to je mjesto ugodnog  ambijenta za susrete sa dragim ljudima, ali i odličnom “to go” varijantom za sva topla i pogotovo ice pića.

Kafa, istopljena čokolada, kremasto vrhnje, karamel sos, pa vanilla, ili marshmallow sos, zatim različiti voćni sirupi, i sve ovo u različitim kombinacijama sa izblendanim ledom, natjerat će vas da zaboravite na sve što slično tome što ste do sada probali

A šta ako nam se svidi, pa ukus postane stvar navike? Dorbo ste došli.  Jer, jednom Caribou Coffee – uvijek Caribou Coffee. 

Amerčki lanac kafeterija

Caribou Coffee je američki lanac kafeterija. Globalno je zastupljen po franšiznom modelu sa oko 700 poslovnica u 15 država na tri kontinenta.

Uz vrlo ukusnu hranu, Caribou Coffee poslužuje isključivo 100% Arabica kafu poznatu po njenim zdravim svojstvima, a koja se uzgaja na visokim nadmorskim visinama.

Od ukupne svjetske proizvodnje kafe, koristi se isključivo i samo 1% najboljih zrna. Zbog ove i drugih prednosti kao što su Rainforest Alliance certifikat – standard koji garantuje ekološku i socijalnu zaštitu farmi i farmera, Caribou Coffee spada u TOP 5 najboljih lanaca kafeterija na svijetu.

Sa kafeterijama u Sarajevu i Visokom, a uskoro i u Mostaru, Caribou Coffee je jedini te vrste u Bosni i Hercegovini.

Caribou Coffee koristi isključivo pravu čokoladu, a poznat je i po raznovrsnim niskokaloričnim i zdravim vrstama mlijeka kao što su bademovo, kokosovo, bez laktoze, malomasno i sojino. Svi sirupi i umaci koji se upotrebljavaju su vegan friendly.

Priča o Caribou Coffee

Priča o Caribou Coffee je krenula sa planina Aljaske. Naime, osnivači komapnije bili su na planinarenju i tokom putovanja nailazili su na velika krda Caribou jelena (Caribou je vrsta sjevernoameričkih jelena). Nakon planinarenja i obilaska nekog od hiljadu jezera u toj regiji svratili su u jednu kolibu, koja je služila odličnu kafu, ali nisu bili zadovoljni uslugom. Iz te kolibe je počela priča o Caribou Coffee kao jednom velikom međunarodnom lancu kafeterija.

I eto tako, nezadovoljstvo tuđom uslugom, motiviralo ih je da budu drugačiji, bolji, raznovrsniji, inovativniji. Jer, to što Caribou Coffee nudi rezultat je želje da kako kažu “ugodie ljudima”.  I to im se mora priznati, ugađaju zaista svima i svačim,  od enterijera i prijatnog ambijenta, pa do kvaliteta, originalnih receptura i ambalaže koja je prilagođena za varijante “za ostati” u kafeu ili “za ponijeti” kud god poželite.

Mi samo možemo kazati – odlično, da smo i mi  i naš grad dio ove uspješne, ali  i ukusne priče. A najviše nam se sviđa to što vole i čuvaju prirodu i ljude.

Da se vratimo ljetu…

Da se vratimo ljetu. Ko je probao Caribou Coffee ledenu kafu i ostala ice pića zna o čemu pišemo, ko nije, neće se smiriti dok ne proba.

U nastavku samo neki od coolera iz naše skromne ponude

Caramel Coffeeless Cooler

Mix mlijeka sa manjim postotkom masti, kremastog vrhnja i istopljene mliječne čokolade. Ova smjesa je izblendana sa ledom.

Chocolate Coffeeless Cooler

Mix mlijeka sa manjim postotkom masti, kremastog vrhnja i karamel sosa. Ova smjesa je izblendana sa ledom.

Cookies & Cream Coffeeless Cooler

Mix mlijeka sa manjim postotkom masti, istopljene mliječne čokolade, oreo keksa i shake pudera. Ova smjesa je izblendana sa ledom.

Frozen Hot Chocolate

Čokolada i kakao prah pomješani sa ledom i kombinacijom kremastog šlaga sa čokoladnim topingom.

Vanilla Coffeeless Cooler

Mix mlijeka sa manjim postotkom masti, kremastog vrhnja i vanilla sirupa. Ova smjesa je izblendana sa ledom.

Berry White Mocha Cooler

Espresso u kombinaciji sa ledom, istopljenom bijelom čokoladom u svježem mlijeku preliven sirupom od maline. Za bogatiji okus dodajemo šlag sa komadićima bijele čokolade.

Campfire Mocha Cooler

Espresso u kombinaciji sa ledom, istopljenom mliječnom čokoladom u svježem mlijeku preliven marshmallow sosom. Za bogatiji okus dodajemo šlag sa marshmallow komadićima i mliječnom čokoladom.

Caramel High Rise Cooler

Espresso u kombinaciji sa ledom, kremastom pjenom svježeg mlijeka i karamel sosom. Za bogatiji okus dodajemo šlag i karamel toping.

Mint Condition Mocha Cooler

Espresso u kombinaciji sa ledom, istopljenom mliječnom čokoladom u svježem mlijeku preliven sirupom od mente. Za bogatiji okus dodajemo šlag sa komadićima mliječne čokolade.

Salted Caramel Budino Cooler

Espresso u kombinaciji sa ledom, karamel sosom i komadićima soli i šećera. Bogata slatkasto-slana aroma espressa je prelivena šlagom i karamel topingom.

Turtle Mocha Cooler

Espresso u kombinaciji sa ledom, mliječnom čokoladom, svježim mlijekom, preliven karamel sosom. Za bogatiji okus dodajemo šlag, karamel toping i komadiće snikersa.

Berry Hibiscus

Pravi je gasitelj žeđi. Sa svojom rubin crvenom bojom Hibiskus pomaže detoksikaciji organizma, ubrzava metabolizam, ublažava nesanicu i osvježava dah. Osim vitamina C, bogat je željezom i sadrži enzime, eterična ulja i voćne kiseline.

Cool Lime

Hidratacija organizma nikada nije bila ukusnija. Cool Lime je mješavina citrusa, idealan spoj za vaše novo, osvježavajuće i savršeno ljetno piće.

*Caribou Coffee u Sarajevu možete pronaći na Baščaršiji (kod Sebilja), na Dolac Malti (kod hotela Bristol), na Ilidži (kod hotela Holywood), i u Visokom u ulici Alije Izetbegovića (preko puta zgrade Grada).

https://www.facebook.com/CaribouBosnia/videos/2048933615449013

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content