Ćevabdžinica iz Sarajeva na listi “100 najlegendarnijih restorana u svijetu”

Poznata sarajevska ćevabdžinica “Željo” našla se na listi “100 najlegendarnijih restorana u svijetu” koju je kreirao popularni gastro vodič Taste Atlas.

Foto: Furaj.ba

“Smještena u samom centru sarajevskog starog grada, ćevabdžinica Željo je od 1968. godine poznata po ‘”‘najboljim ćevapima u gradu'”, naveli su iz Taste Atlasa stavivši ovu kultnu sarajevsku ćevabdžinicu na 63. mjesto.

“Ćevapi su sitne, ručno valjane kobasice od mljevenog mesa popularne u mnogim istočnoeuropskim zemljama i izvor velikog nacionalnog ponosa u Bosni i Hercegovini”, dodali su još.

Zanimljivo je napomenuti da se ova ćevabdžinica drugi put našla na listi Taste Atlasa kada je bila objavljena lista “150 najlegendarnijih restorana svijeta” (68. mjesto), a kada je riječ o regiji, tu se ponovo našao i kultni restoran Tri šešira, koji se nalazi u Beogradu.

Podsjećamo, ćevapi su u TOP 5 najboljih jela od mljevenog mesa na svijetu prema zvaničnoj listi TasteAtlas, a na 30. mjestu na listi među najboljim tradicionalnim jelima na svijetu.

Ranije, stranica “Taste Atlas” napravila je spisak dvadeset tri mjesta gdje možete pojesti najbolje ćevape u Bosni i Hercegovini, a Sarajevo prednjači po broju najboljih ćevabdžinica na svijetu.

Inače, Taste Atlas je nedavno je objavio da su u potrazi za mišljenjima lokalaca iz Sarajeva o najboljim restoranima u gradu želeći tako pomoći stranim posjetiocima da se upoznaju s tradicionalnom bh. kuhinjom i probaju najbolju hranu koja se nudi u glavnom gradu BiH

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content