Cijene poznatih svjetskih skijališta

Ljubitelji skijanja, od početnika do onih iskusnijih, voljeli bi okušati svoje sposobnosti i spustiti se nekim od najpoznatijih svjetskih skijaških staza. Razmišljate li o tome, sigurno želite i da se informirate o cijenama ski karata i koliko će vas taj san i zadovoljstvo koštati.

Aspen; Foto: Pixabay

Najskuplja skijališta na svijetu su ona u Sjedinjenim Američkim Državama koja se spominju čak i u njihovim filmovima kao elitna – Vail i Aspen u Coloradu. Jednodnevna karta za odraslu osobu u ovoj zimskoj sezoni tokom vikenda u Vailu je 230 eura, a u Aspenu 219.

Švicarska skijališta važe za najskuplja u Evropi: Zermatt sa cijenom od 98, Arosa Lenzerheide 92 i St. Moritz koji je i najpopularniji sa cijenom od 82 eura za jednodnevnu kartu.

St. Moritz je proglašen najboljim skijalištem na svijetu za 2022. godinu prema izboru čitatelja Condé Nast Traveler, a poznat je po luksuznim hotelima, raznovrsnim zimskim sportovima i klubovima zbog čega se smatra jednom od najpoželjnijih destinacija na snijegu.

Na skijalištu Verbier (Les 4 Vallées) u Švicarskoj jednodnevnu kartu ćete platiti 80, a Grindewald-Wengenu 78.

Na svjetski poznatom italijanskom alpskom skijalištu Madona di Campiglio gdje se takmiči za vrhunske trofeje jednodnevnu kartu platit ćete 75, a na skijalištu Val Gardena 74 eura. Najpovoljnije italijansko skijalište je sunčani Livigno na italijansko-švicarskoj granici gdje ćete dnevni ski pass platiti 64 eura.

Skijališta u austrijskom Tirolu itekako su privlačna, pa ako poželite skijati u Söldenu ski kartu ćete platiti 75, Kitzbühelu 72, a u Flachau 70 eura. Popularno je i skijalište Obertauern koje je poznato turističko odredište i zimski sportski centar, na kojem dnevna karta košta 59 eura.

Val d’ Isere je mondeno francusko skijalište na kojem ćete dnevnu kartu platiti 66, dok ćete je u poznatom Chamonixu u podnožju masiva Mont Blanc, gdje su održane prve zimske olimpijske igre 1924. godine i gdje se nalazi jedan od najznačajnijih alpinističkih centara na svijetu, platiti 65 eura. Tu je i Val Thorens, koji je dio najvećeg skijališta na svijetu od tri doline, gdje dnevni ski pass košta 60 eura.

Među najpoznatijim svjetskim skijalištima je i japanski Annupuri na kojem dnevna karta košta 59 eura.

Inače, za najbolje skijalište na svijetu u 2023. proglašen je Les Trois Vallees u Francuskoj koje obuhvaća Val Thorens, Les Menuires, Meribel i Conurchevel.

NAPOMENA: Neka od navedenih skijališta prilagođena su za osobe s invaliditetom!

Zimske turističke destinacije za osobe s invaliditetom

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content