Tirol – Svjetovi kristala, ledenjaka i romantike

Zemlja ledenjaka i kristalno bistrih gorskih jezera je među planinarima, alpinistima, vozačima brdskih bicikala i skijašima poznata širom svijeta. Uz početnike i profesionalce ovdje će i snowboarderi i ljubitelji skijaškog trčanja naći idealne uvjete na mnogobrojnim stazama i visinskim loipama.

Ort: St. Sigmund i.S

Foto: Wiedenhofer Martina ©Tirol Werbung / Wiedenhofer Martina

SKIJANJE U TIROLU

Regije u Tirolu za svaki ukus pripremaju odgovarajuću ponudu – od nobldestinacija St. Antona i Kitzbühela preko divlje romantičnih dolina Pitza i Ötza.Turistička naselja Innsbrucka i slikoviti plato olimpijske regije Seefeld (domaćin Zimskih igara 1964. i 1976. godine) čekaju vas uzbudljivom mješavinom akcije i kulture. Svih pet skijališta na ledenjacima otvorena su tokom cijele godine.

csm_rodelbahn-elfer-neustift-dorf_98388c8e78

SANKANJE U TIROLU

Onaj tko se želi nisko spustiti prvo se mora visoko popeti. Bilo pješice zasnježenim zimskim krajolikom ili žičarom ili taksijem za saonice, jednom kada stignu na vrh, zaljubljenike u sankanje osim panoramskog pogleda najčešće očekuje i ugodna zimska koliba za okrjepu. Najdulja staza za sankanje u Tirolu duga preko 6 kilometara vodi od Elfera direktno u centar Neustifta. Četiri staze su osvijetljene i rade noću. Detaljne informacije o sankalištima u najvećoj tirolskoj sankališnoj areni mogu se pronaći pod www.stubai.at.

5NAJVEĆI VODENI SVIJET TERMI

Pod motom „Žar topline & šok hladnoće“ gosti se kupaju u Aqua Dome u Längenfeldu, usred tirolskog planinskog svijeta koji oduzima dah.

Sa svojih 50.000 kvadratnih metara oduševljava kako svojom spektakularnom staklenom i kamenom arhitekturom, tako i svojom bogatom ponudom s vanjskim slanim bazenom,  Liquid-Sound bazenom, vodopadom, dječijim područjem, svijetom sauni uključujući zvučne i svjetlosne sobe kao i vlastitim područjem za VRPs (Very Relaxed People – vrlo opuštene ljude).

 

Više informacija na: www.austria.info

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content